Deprem Bölgesindeki Diğer Canlıları da Unutmuyoruz

Salih Tatlıcı Vakfı; kendilerini konuşarak ifade edemeyen canlıların da tıpkı insanlar gibi etik ve hukuki birer özne olmalarını savunarak, kendileri adına dava açılabilmesini ve hukuki yargılanmaya müdahil olabilmelerini uzun vadeli bir hedef olarak görerek toplumu bunun için hazırlamayı hedefleyen, hayvan hakları ile ilgili faaliyetlerde bulunan “Hayvan Hakları Federasyonu” (HAYTAP)’a bağışta bulundu.

Doğal yaşamın yok olmaması için hepimiz çaba göstermeliyiz

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; İnsanların sahip olduğu tüm ahlaki ve hukuki haklardan hayvanların ve diğer canlıların da yararlanması hak değil gerekliliktir. İnsanların, diğer canlıların yaşam alanlarını işgal etmesine, gezegeni paylaştığı tüm türlere karşı uyguladığı zalimce davranışlarına kesinlikle karşı çıkılmalıdır. Özellikle kentlerde birlikte yaşadığımız sahipsiz sokak hayvanlarının, gerekirse aşılama ve kısırlaştırma yöntemiyle sayılarını kontrol altında tutarak özgürce dolaşmalarına destek olmak gerekir. Yaşadığımız deprem felaketi hayvanları da olumsuz etkilemektedir. Salih Tatlıcı Vakfı olarak deprem mağduru yurttaşlarımıza yardımlarımız devam ediyor. Bu defa da deprem bölgesinde ve tüm ülkemizdeki hayvan hakları için çaba gösteren “HAYTAP”’a destek verdik.” dedi.

“Hayvan Hakları Federasyonu” (HAYTAP)

HAYTAP, tüzel bir kişiliğe sahip olmadan önce sadece sanal bir oluşumla var olan ve hayvan hakları savunucularının bir araya geldiği bir platformdu. O dönemde herhangi bir tüzel kişiliğe sahip olmayan HAYTAP, 2008’den önce “Hayvan Hakları Türkiye Aktif Güç Birliği Platformu” yani HAYTAP adıyla benimsendi. 2006’da başlayan kurumsallaşma ve örgütlenme süreci 2008’de tüzel kişiliğin kazanılması İstanbul Valiliği’nin kararıyla tescil edildi. 2008’de 5 dernek ile kurulan HAYTAP, 2016 Ocak ayı itibarıyla bünyesinde farklı illerde ve ilçelerde çalışan, birbirine bağlı 17 derneğin resmi temsilcileri, gönüllüleri, sayısız destekçileri, bağışçıları ile kurumsal olarak şirketler bazında farklı konularda proje ortaklığına sahiptir.

HAYTAP, Türkiye’deki (doğru ve kaliteli) hayvan hakları savunucuları için güçlü bir çatı olmayı hedefleyen sivil toplum hareketidir. Tüm canlıları kucaklayan HAYTAP, “HAYTAP HERKESTİR, HEPİMİZ HAYTAP’IZ” anlayışına sahip bir güç birliği ve kurumsal yapıdır. Tüzel kişiliği ve her yıl giderek yükselen marka değeri nedeniyle yasal ve devlet katında sözleşme imzalayıp muhatap alınabilen Türkiye’deki hayvan hakları konusunda çalışan bir federasyondur.

HAYTAP, herhangi bir şirketin, siyasi partinin veya derneğin tekelinde değildir. Genel kurulu ve temsilcileri bağımsız bu fikri benimsemiş kişilerden oluşur. Mevcut gönüllüleri ile aileye katılmak için yeni başvuruda bulunanlar arasında görev dağılımı ve işbirliği en temel unsurdur. Bu nedenle üyesi bulunan derneklerle beraber hareket ederek, Türkiye çapında birçok kişiyi aynı doğrultuda eylem yapma, merkezden çıkan bildirileri kullanma, idari makamlarla yazışmalarda yönlendirme, hukuki birliktelik sağlama, kavga etmeden bilimsel doğrultuda hareket edip, hayvan hakları hareketinin örgütlenmesi gerektiğine inanmaktadır.

Diğer Bağış & Sponsorluklar