Merhum Salih Tatlıcı’yı Vefatının 15. Yılında Çevreye Destekle Anıyoruz

Bilindiği gibi Vakfımız merhum işadamı Salih Tatlıcı’nın eşi Nurten Tatlıcı ile oğulları Uğur Tatlıcı tarafından “Salih Tatlıcı” adını yaşatmak için kuruldu.

Vakıf olarak Salih Tatlıcı’nın vefatının 15. yılı olan bugün merhum büyüğümüzü saygıyla, özlemle anıyoruz.

Bu vesileyle Vakıf olarak; yarınlarımızın güvencesi olan orman alanlarımızı desteklemek amacıyla TEMA, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’na bağışta bulunduk. Bağış nedeniyle TEMA tarafından Vakfımıza sertifika takdim edildi.

Orman Alanlarımızı Çoğaltmak İçin Desteğimizi Sürdürmeye Devam Edeceğiz

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; Rahmetli babam

doğayı çok önem verir, ‘temiz bir dünyada yaşamak için mevcut ormanlarımızı çok iyi korumak ve yeni orman  alanları üretmek için her fırsatta daha çok ağaç dikilmesini teşvik etmeliyiz’ derdi. Doğaya sahip çıkmak, gelecek nesillere temiz hava, su ve toprakdan oluşan sağlıklı bir çevre bırakmak Vakfımızın da başlıca hedeflerindendir. Bu nedenle kıymetli babam Salih Tatlıcı’nın vefatının 15. yılı anısına ülkemizde erozyonla ve çölleşmeyle mücadele yanında, doğal varlıkları koruma ve ağaçlandırma alanlarını geliştirme amacıyla uzun yıllardır çok önemli çalışmalar yapan TEMA’ya bağışta bulunduk. Doğayı ve çevreyi korumak amacıyla üzerimize düşeni her zaman yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Erozyonla ve Çölleşmeyle Mücadelede Öncü Kuruluşumuz TEMA Vakfı

Kısa adıyla kamuoyunda TEMA olarak bilinen TEMA, Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı, 11 Eylül 1992 tarihinde “Türkiye Çöl Olmasın” sloganıyla Hayrettin Karaca ve A. Nihat Koçyiğit isimli işadamları tarafından kuruldu. Bu alanda yaptıkları öncü girişimleri nedeniyle doğa severlerin desteğini alan ve geniş kamuoyunun Toprak Dede ve Yaprak Dede olarak bildiği Karaca ve Koçyiğit, vakfın kurucu onursal başkanları olarak ülkemizin çölleşmesinin önüne geçecek çok önemli adımlar atmışlardır.

Sürdürülebilir yaşam ilkesiyle başta topraklarımız olmak üzere tüm doğal varlıkların korunması için bilim temelli çalışan, topraktan gelen toplumsal barışa inanan, halkla bütünleşen, ülkenin ve dünyanın geleceğinde söz sahibi olan, gönüllü, bilinçli, öncü, uluslararası ve muteber bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak faaliyetini sürdürmekte olan TEMA Vakfı; ülkemizin bütün şehirlerinde yeni orman alanları oluşturulması için ağaçlandırma çalışmaları yapmanın yanında, çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla eğitim faaliyetleri organize eden, kırsal kalkınma ve yeni çevre politikalarının oluşturulması yönünde sosyal sorumluluk projelerine imza atan; bu alanda Birleşmiş Milletler başta dünyanın önde gelen çevre koruma kuruluşlarıyla işbirlikleri geliştiren ve bütün bu faaliyetleri nedeniyle de uluslararası ödüller kazanmış öncü bir kuruluşumuz olarak dikkat çekmektedir.