Nurten ve Uğur Tatlıcı, Deniz Değişim Projesi’ne Destek Verdi

Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinde doğa ve çevre korunmasına yönelik bağışlarıyla bilinen merhum işadamı Salih Tatlıcı’nın eşi Nurten Tatlıcı ile oğulları Uğur Tatlıcı; dünyamızın büyük bir bölümünü kaplayan denizlerin ve çevrelerinin korunmasına yönelik, başta Güney Afrika denizleri olmak üzere dünya çapında faaliyetleri olan The Sea Change Project (Deniz Değişim Projesi) organizasyonuna bağışta bulundu. Bağışla ilgili olarak organizasyon tarafından Nurten ve Uğur Tatlıcı’ya teşekkür belgesi sunuldu.

Denizlerin korunması için yapılan tüm çalışmaları destekliyoruz

Bağışla ilgili olarak Salih Tatlıcı Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “İzlediğim “Ahtapot Öğretmenim” (My Octopus Teacher) belgesel filmi beni derinden etkiledi. Tehlike, drama ve yıkıcı duygularla dolu, insan-hayvan anlayışının sürükleyici bir portresi olan bu belgesel, izleyenleri adeta sekiz koluyla yakalıyor ve kamuflajını değiştirerek daha önce hiç görmediğimiz renkleri ve dokuları bizlere gösteriyor. Bu belgesele ev sahipliği yapan Büyük Afrika Deniz Ormanı, bir sualtı harikası ve gezegenimizdeki diğer dünya yaratıklarını, şaşırtıcı bolluğu ve zengin biyolojik çeşitliliği barındıran tek dev bambu yosunu ormanı. Küçülen, değişen ve yok olan birçok yosun ormanının aksine, Büyük Afrika Deniz Ormanı’nın büyüdüğü düşünülüyor. Bizler de elimizden geldiği ölçüde, dünyamızı kaplayan denizlerimizin korunması için yapılan bu önemli çalışmaları desteklemeye çalıştık” dedi.

The Sea Change Project (Deniz Değişim Projesi)

The Sea Change Project (Deniz Değişim Projesi); bilimsel bilgiyle desteklenen inanılmaz hikayeler aracılığıyla insanları vahşi doğaya bağlamaya kendini adamış bir medya ve bilim profesyonellerinden oluşan bir organizasyondur. Amacı, Büyük Afrika Deniz Ormanlarını küresel bir simge haline getirerek Güney Afrika’nın deniz çevresinin uzun vadeli korunmasına katkıda bulunmaktır. Çalışmaları arasında filmler, kitaplar, sergiler, yaşayan bilim yoluyla deniz biyolojisi araştırmaları ve etki kampanyaları yer alıyor.

Craig Foster ve Ross Frylinck, 2012’de Sea Change Trust’ı kurdu. Yüzlerce saatlik sualtı keşifleri sayesinde, onlar ve Sea Change ekibi bu eşsiz ortamı ve içinde yaşayan canlılar topluluğunu anlamaya başladılar. Ayrıca Güney Afrika’nın deniz koruma alanlarını (DKA) sürdürülebilir bir şekilde artırma çağrısını da destekliyorlar.

Ekibin keşifleri, BBC’nin Blue Planet II TV dizisinde çığır açtı; tahminen 1 milyon kişinin izlediği bir açık hava fotoğraf sergisi; Sea Change kitabı (Kasım 2021’de dünya çapında Underwater Wild olarak yayınlandı); ve son olarak birçok uluslararası ödül kazanmış bir belgesel filmi olan “Ahtapot Öğretmenim”.