Uğur ve Nurten Tatlıcı’dan Açlıkla Mücadeleye Destek

Merhum işadamı Salih Tatlıcı’nın eşi Nurten Tatlıcı ile oğulları Uğur Tatlıcı, Birleşmiş Milletlere bağlı olarak çalışan ve dünya çapında açlıkla mücadele eden Dünya Gıda Programı’na (WFP) bağışta bulundu.  Programın okul çağındaki çocukların sağlıklı beslenmesi amacıyla oluşturduğu Okul Yemekleri alanında bağışta bulunan Uğur ve Nurten Tatlıcı; böylece dünyanın en büyük ve kapsamlı okul yemekleri sağlayıcısı olarak her gün dünya çapında milyonlarca çocuğun beslenmesine yardımcı olan programın destekçilerinden oldular.

Daha İyi Bir Dünya İçin Çocuklar Aç Kalmasın

Bağışla ilgili olarak Uğur Tatlıcı; “Rahmetli babam ‘açlık bir insanın başına gelebilecek en büyük felaketlerden biridir’ derdi ve kimse açlıkla terbiye olmasın diye her zaman dua eder, açlık çeken çocuk, yetişkin herkese daima destek olurdu. Barış ve huzur içerisinde bir dünyada yaşamak istiyorsak açlık sorununun çözülmesi gerekir. Bolluğun olduğu bir dünyada açlık geçmişte kalmalıdır. Ben ve annem de açlığın hastalıklara, ölümlere, suç işleme eğiliminin artmasına yol açacağını düşünüyor ve açlıkla mücadele eden organizasyonlara destek oluyoruz.” dedi.

Hayat kurtaran ve hayatları değiştiren insani yardım kuruluşu:

Dünya Gıda Programı (World Food Programme, WFP)

Dünya Gıda Programı (World Food Programme, WFP), Birleşmiş Milletler‘in gıda yardım programı ve açlıkla mücadele ile gıda güvenliği alanında dünyanın en büyük insani yardım kuruluşudur. 1961 yılında kurulan program, savaşlar ve doğal afetler gibi acil durumlarda da insanlara gıda yardımı ulaştırmaktadır.

Dünya Gıda Programı kapsamındaki faaliyet alanlarından biri de Okul Yemekleri desteğidir. Dünya çapında neredeyse tüm ülkelerin okul yemekleri programı bulunmaktadır ve bu alanda her gün çocuk yuvalarından orta okullara kadar en az 368 milyon çocuğun sağlıklı beslenmesi ve gelişimlerini elverişli koşullarda tamamlamaları sağlanmaya çalışılmaktadır.

Dünya Gıda Programı’nın çabalarıyla, yoksul ve açlıkla mücadele eden ailelere okul çağındaki çocukları üzerinden ulaşılarak çocukların hem eğitimleri, hem de sağlıklı beslenmeleri için etkili adımlar atılabilmektedir.