Vakfımızdan Birleşmiş Milletlere “Uluslararası Kardeşlik Günü” Desteği

Vakfımız; “Uluslararası Kardeşlik Günü” dolayısıyla farklılıkları ortadan kaldırma, tüm kültür ve inançlardan insanlar arasında dini anlayış ve işbirliğini geliştirme konusunda çalışmalar yapan Birleşmiş Milletler’in ülke merkezli fonlarından biri olan “Ukrayna İnsani Yardım Fonu” ’na bağışta bulundu. Bağışla ilgili olarak Birleşmiş Milletler tarafından Vakfımıza teşekkür belgesi sunuldu.

Hep Birlikte Herkes İçin Daha Barışçıl, Adil Ve Uyumlu Bir Dünyaya Giden Yolu Açalım

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Dünyamız bölünmeler, çatışmalar ve eşitsizliklerle doludur. Ayrımcılık had safhada. İnsan haklarını korumak ve desteklemek, nefret söylemi ve şiddet içeren aşırıcılıkla mücadele etmek ve korkudan çıkar sağlayanlara karşı geri adım atmak için bir araya gelmeliyiz. Papa Francis ve El-Ezher Büyük İmamı Şeyh Ahmed El Tayeb’in ortak yazdığı “Dünya Barışı ve Birlikte Yaşamak için İnsan Kardeşliği” bildirgesinden ilham alarak diyalog, şefkat ve merhametin bir arada olduğu bir dünya için çalışabiliriz. Ve insan onuru galip gelir. Farklılıkları ortadan kaldırma, tüm kültür ve inançlardan insanlar arasında dini anlayış ve işbirliğini geliştirme konusundaki kararlılığımızı yeniden teyit edelim. Biz de Vakıf olarak; uzun zamandır komşumuz Ukrayna’da devam eden savaş nedeniyle evlerinden kaçmak zorunda kalmış milyonlarca insanın hayatını kurtarmak ve onlara daha iyi bir gelecek inşa etmek için çalışmalar yapan, Ukrayna’daki insani STK’ların ve BM kuruluşlarının en savunmasız topluluklara ve insanlara yardım etmesine ve onlara acil ihtiyaç duyulan yiyecek, su, barınak ve diğer temel ihtiyaçları sağlamasına destek olmak için  Birleşmiş Milletler nezdindeki “Ukrayna İnsani Yardım Fonu” ’na bağışta bulunduk. Bu Uluslararası Kardeşlik Günü’nde, bizi tek bir insan ailesi olarak birbirimize bağlayan karşılıklı saygı ve dayanışma ruhunu kutluyoruz.” dedi.

United Nations-Birleşmiş Milletler

Birleşmiş Milletler, 1945 yılında kurulmuş uluslararası bir kuruluştur. Şu anda 193 Üye Devletten oluşan BM ve çalışmaları, kuruluş Şartında yer alan amaç ve ilkelere göre yönlendirilmektedir. BM, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilmek için yıllar içinde gelişmiştir. Ancak Dünya üzerindeki tüm ulusların bir araya gelebileceği, ortak sorunları tartışabileceği ve tüm insanlığa fayda sağlayacak ortak çözümler bulabileceği tek yer olmaya devam etmektedir.