Vakfımızdan Brezilya’lı Dostlarımıza Noel Hediyesi

Salih Tatlıcı Vakfı olarak; yoksullukla mücadeleye yönelik entegre bir yaklaşım uygulayarak ve geliştirerek sağlık ve insani gelişmeyi teşvik etmek için çalışan, çalışmalarından dolayı ödüller almış olan, Brezilya’da 85.000’den fazla sosyal açıdan savunmasız insanın ve dört kıtada dolaylı olarak 1.000.000’dan fazla kişinin hayatını doğrudan etkilemiş olan, Latin Amerika’nın en iyi Sivil Toplum Kuruluşu ve dünyanın 20. STK’sı olarak kabul edilen merkezi Brezilya’da buluna “Institute DARA”’ya bağışta bulunduk.

Bir Noel Rüyasının Gerçekleşmesine Destek Verdik

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Birçok insan için Noel, geleneksel Yılbaşı yemekleri ile dolu bereketli bir sofra anlamına gelir. Ama bu herkes için böyle değil. Dara Enstitüsü’nün yardım ettiği sosyal kırılganlık durumlarındaki pek çok anne, sofraya yemek koymakta ve ailelerine neşeli ve onurlu bir Noel yaşatmakta zorlanıyor. Bir bağışla ailelerin daha fazla yiyecek, daha fazla kardeşlik ve daha fazla mutlulukla bir akşam yemeği yemesini mümkün kılmak mümkün.Vakıf olarak yoksullukla mücadelede bütünleşik çok disiplinli bir yaklaşımın uygulanması ve yaygınlaştırılması yoluyla sağlık ve insani gelişmenin desteklenmesi için çaba sarfeden DARA Enstitüsü’ne bağışta bulunduk. Herkesin aynı fırsatlara ve haklara sahip olduğu, insanların kendi gelişimlerinde öncü oyuncular olmalarını sağlayan sağlıklı ve sürdürülebilir bir dünyada yaşamak ümidiyle 2024 yılında sağlıklar ve mutluklar diliyoruz.” dedi.

Instituto DARA

Dara Enstitüsü, yoksullukla mücadeleye yönelik entegre bir yaklaşımı uygulayarak ve geliştirerek sağlık ve insani gelişmeyi teşvik etmek için çalışan bir sivil toplum kuruluşudur.

Dara, otuz yıl boyunca inşa edilmiş bir isim ve binlerce ailenin tamamen dönüşümüyle ilişkilendiriliyor. Kelimenin asıl anlamı, yüzyıllarca süren anılar ve zorluklarla güçlenen Asya Sanskritçesi Khmer dilinde “yıldız”dır. Dünyada sağlığın sosyal belirleyicileriyle ilgili sektörler arası çalışmalarda öncü olan kuruluş, 1991 yılında Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Hospital da Lagoa’dan bir grup profesyonelin yanı sıra Doktor Vera Cordeiro tarafından kurulmuştur.

Yoksulluğun çok boyutlu olması nedeniyle Dara, savunmasız ailelerin toplumsal dönüşümünün ancak insani gelişmenin farklı alanlarının eş zamanlı ve bütünleşik bir şekilde ele alınmasıyla mümkün olabileceğine inanmaktadır. Bu nedenle Dara, her ailenin ihtiyaçlarına göre tasarlanan Plano de Ação Familiar (PAF – Aile Eylem Planı) sosyal metodolojisini geliştirmiştir.

Enstitü, misyonunu gerçekleştirmek için hassas ailelere doğrudan yardım etmekte, insani gelişme konusundaki bilgiyi teşvik etmekte, kamu politikalarını etkilemek ve sivil toplumu harekete geçirmek için çalışmaktadır.

Dara, art arda on yıl boyunca (2022’ye kadar), Latin Amerika’nın en iyi Sivil Toplum Kuruluşu ve dünyanın 20. STK’sı olarak kabul edilmiştir. Tarihi boyunca enstitü çalışmalarından dolayı ödüller almış ve takdir edilmiştir ve Brezilya’da 85.000’den fazla sosyal açıdan savunmasız insanın ve dört kıtada dolaylı olarak 1.000.000’dan fazla kişinin hayatını doğrudan etkilemiştir.

Tarihi boyunca Dara’nın etkisi 1600’den fazla gönüllünün, 100’ün üzerinde çalışanın ve ortaklık ağının çalışmaları sayesinde mümkün olmuştur. Dara Institute’un genel merkezi Botafogo, Rio de Janeiro’da (RJ) bulunmaktadır ve Brasília (DF), São Paulo (SP) ve New York’ta (ABD) ofisleri bulunmaktadır.