Vakfımızdan Dünya Çocukları İçin Destek

Vakıf olarak Babalar Günü vesilesiyle; en savunmasız çocuklara öncelik vererek dünya çapında çocukların haklarını ve çıkarlarını savunmak için 100 yıldır faaliyet gösteren uluslararası sivil toplum kuruluşu olan “Save the Children” vakfına bağışta bulunduk.

Bağışla ilgili olarak adıgeçen kuruluşdan Vakfımıza teşekkür mektubu sunuldu.

Her Çocuğun Bir Geleceği Hak Ettiğine İnanıyoruz

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; Hayatımızda çok özel bir yere sahip olan bizi her zaman koruyup kollayan, mesafeler ne kadar uzak olursa olsun tükenmeyen şefkati ile hep yanımızda olan, bize tüm bildiklerini öğreten, hayata adım atarken elimizden tutan en kıymetli varlığımız babalarımızdır. Dünyanın her yerinde pek çok çocuk, kim oldukları ve nereden geldikleri nedeniyle hayata dezavantajlı bir şekilde başlıyor. Milyonlarca çocuk önlenebilir nedenlerden dolayı ölüyor; yoksulluk, şiddet, hastalık ve açlıkla karşı karşıya kalıyor. Savaş bölgelerine ve yaratmak için hiçbir şey yapmadıkları felaketlere yakalanıyorlar. Ve kendilerine borçlu olunan eğitim ve diğer temel haklardan mahrum bırakılıyorlar. Biz de bu yıl Babalar Günü vesilesiyle Vakıf olarak; cinsiyetleri, milliyetleri, etnik kökenleri, dini durumları, inançları, engelleri, yaşları veya cinsel yönelimleri ne olursa olsun çocuklara yardımcı olmak için “Save the Children”

vakfına bağışta bulunduk.” dedi.

“Save the  Children”  Vakfı

100 yıl önce, Eglantyne Jebb adlı cesur bir kadın, savaş sonucunda çocukların karşı karşıya kaldığı korkunç acılara yanıt olarak “Save the Children”‘ı kurdu. Zamanının ilerisinde fikirlerle donanmış olan Eglantyne Jebb, tüm çocukların haklara sahip olması gerektiğini ilan ederek tarihin gidişatını değiştirdi. Bu devrimci fikir, dünyayı çocuklar için daha iyi bir yer haline getirmeyi amaçlayan küresel bir hareketi ateşledi. Aynı zamanda BM Çocuk Hakları Sözleşmesinin şekillenmesine de yardımcı oldu. Dünyanın her yerinde pek çok çocuk, kim oldukları ve nereden geldikleri nedeniyle hayata dezavantajlı bir şekilde başlıyor. Milyonlarca çocuk önlenebilir nedenlerden dolayı ölüyor; yoksulluk, şiddet, hastalık ve açlıkla karşı karşıya kalıyor. Savaş bölgelerine ve yaratmak için hiçbir şey yapmadıkları felaketlere yakalandılar. Ve kendilerine borçlu olunan eğitim ve diğer temel haklardan mahrum bırakılıyorlar. Bütün çocuklar daha iyisini hak ediyor. En savunmasız çocuklara öncelik vererek dünya çapında çocukların haklarını ve çıkarlarını savunmaktadırlar. 113 ülkede 25.000 özel çalışanlarıyla büyük acil durumlara müdahale ediyor, yenilikçi gelişim programları sunuyor ve çocuklar için ve çocuklarla daha iyi bir gelecek inşa etmeye yönelik kampanyalar aracılığıyla çocukların seslerinin duyulmasını sağlamaktadır.