Altı Nokta Körler Derneği’ne Baston Bağışı

Uğur Tatlıcı ve annesi Nurten Tatlıcı tarafından görme engelli vatandaşlarımıza destek sağlamak amacıyla, ülkemizin bu alanda faaliyet gösteren en köklü kuruluşlarındanAltı Nokta Körler Derneği’ne baston bağışı yapıldı.

Merhum işadamı Salih Tatlıcı adına yapılan bu bağışla ilgili olarak merhumun eşi Nurten Tatlıcı ile oğlu Uğur Tatlıcı, “Engelli vatandaşlarımıza hayatlarının her anında ve aşamasında destek olmalı ve bu desteğimizi sürdürmeliyiz” mesajı vererek, merhum Salih Tatlıcı’nın anısını yaşatmak amacıyla kamu yararına çalışan dernek ve vakıflara desteklerini sürdüreceklerini açıkladılar.

Altı Nokta Körler Derneği

Altı Nokta Körler Derneği, ülkemizde görme engellilerin kendine yeterli, üretken ve toplumla kaynaşabilen bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, sosyal, eğitsel, kültürel ve mesleki sorunlarına çözüm yolları üretmek amacıyla 1950 yılında kendisi de görme engelli olan Doç. Dr. Mithat ENÇ tarafından kurulmuşbu alandaki en eski ve köklü kuruluşlarımızdan biridir.Yaptığı çalışmalarla dikkat çeken kuruluş, 1958 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla, “Kamu Yararına” çalışan dernek statüsü de kazanmıştır.

Üyelerinin ve yöneticilerinin tamamı da görme engelli olan dernek, Türkiye Körler Federasyonu’nun etkin bir üyesi olup, Avrupa Körler Birliği ve Dünya Körler Birliği ile iş birliğini sürdürmektedir.

31 ilde şubesi bulunan, Altı Nokta Körler Derneği 6.500 civarında görme engelli üyeye sahiptir. Bugüne kadar başta eğitim ve istihdam olmak üzere görme engellilere yönelik birçok sosyal ve kültürel projeye imza atmıştır.