Nurten ve Uğur Tatlıcı’dan “Bonorong* Yaban Hayat Barınağı” ’na Destek

Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinde doğa ve çevre korunmasına yönelik bağışlarıyla da bilinen Nurten ve Uğur Tatlıcı, Avustralya’nın Tasmanya bölgesinde faaliyet gösteren Bonorong  Yaban Hayat Barınağını’na bağışta bulundu.

Uğur Tatlıcı: “Annem ile birlikte insana, doğaya ve çevreye saygımız, bu yöndeki desteklerimiz bundan sonra da devam edecek.” dedi.

Ülkemiz ve dünyanın farklı bölgelerinde doğa ve çevre korunmasına verdiği desteklerle bilinen Nurten ve Uğur Tatlıcı bağışla ilgili olarak şunları söyledi: “Doğada bulunan canlıların doğal yaşam alanlarını yakmadan,  yıkmadan, kirletmeden ya da suni müdahalelerle doğal dengeyi bozmadan, tüm canlılarla uyum içinde yaşayacağımız bir dünya ancak sevgi ile var olabilir. Rahmetli babam Salih Tatlıcı da bize insanlara yardımcı olmayı, insanı ve doğayı sevmeyi ve saygı göstermeyi öğretti, ruhu şad olsun. Bu yönde gerek annem ve ben, ülkemizde hayır kuruluşlarının yanında yer alıyoruz. Bonorong Yaban Hayat Barınağı’na yaptığımız bağış da bunların bir devamı. Buradaki yaralı ve yavru yaban hayvanlarının durumunu ve onlara yardımcı olmak için çabalayan gönüllüleri gören hiçbir insan bunlara duyarsız kalamaz, bir şeyler yapıp yardımcı olmak ister. Biz de burada insani bir duyarlılıkla hem insanlara, hem de yaban hayatın içinde öksüz kalmış yavru hayvanlara yardımcı oluyoruz. İnsana, doğaya ve çevreye saygımız, bu yöndeki desteklerimiz bundan sonra  da devam edecek.”

Bonorong – Tazmanya’nın Yaban Hayatı Koruma Alanı

Bonorong Yaban Hayat Barınağı, 1981 yılında yaralı yaban hayvanlarıyla, öksüz ve bakımsız kalmış yavru yaban hayvanlarına yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur ve Avustralya’nın en popüler yaban hayat parkı olma özelliğini taşımaktadır.

Yaralı ve öksüz kalmış yaban hayvanları için yılda 3 binden fazla acil durum ihbarı gelen

Bonorong Yaban Hayat Barınağı, gelen ihbarlara yetişerek, özellikle nesli tükenmekte olan

Avustralya’ya özgü yaralı hayvanların hayatta kalmalarını ve yavru hayvanların da büyümeleri için doğal bir yaşam alanı sağlamaktadır.

Tamamen bağışlarla ve kamu desteğiyle ayakta kalan kuruluş, 300’den fazla gönüllüyü de

eğiterek bu yöndeki faaliyetlere destek olmalarını sağlamıştır.

*Aborjin dilinde “yerli arkadaş”