Dost Ülke Brezilya’daki Çocukların Eğitimine Katkıda Bulunduk

Brezilya’da gecekondu mahallerinde çok zor koşullarda yaşayan çocuklara modern dünyada ihtiyaç duydukları temel becerileri kazandırmak, sosyal ve duygusal öğrenmelerini geliştirmek için büyük çaba gösteren “EduMais” isimli organizasyona Salih Tatlıcı Vakfı olarak bağışta bulunduk. Bağışla ilgili olarak organizasyon tarafından Vakfımıza teşekkür belgesi sunuldu.

Çocuklar kendilerini daha iyi hissettikleri zaman daha iyisini yaparlar

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; ”Vakıf olarak çocukların eğitimine destek olmak önceliğimizdir. Dünyanın neresinde olursa olsun maddi olanakları yetersiz ailelerin çocuklarına temel becerileri kazandırarak yaşamalarını sürdürebilmek için fırsat eşitliği sağlamak gerekir. Bu defa dost ülke Brezilya’da gecekondu mahallelerinde çok zor koşullarda yaşayan çocukları hayata kazandırmak için büyük çaba sarfeden bir sivil toplum kuruluşu olan“EduMais” isimli organizasyona destek verdik. Çocuklar kendilerini daha iyi hissettiklerinde çok daha başarılı olacaklarıdır.” dedi.

“EduMais” hakkında

1965 yılında Hollanda’da doğan EduMais’in Kurucusu Diana Nijboer; Rio’nun gecekondu mahallelerinde bir dizi sivil toplum kuruluşu için gönüllü olarak çalışmaya başladı ve bunların nasıl işledikleri, ne yaptıkları ve neyin fark yarattığı konusunda deneyim kazandı. “Favela” denilen gecekondu mahallelerinde birçok evde oturma odası, tek bir alanda yatak odası ve mutfaktır. Evlerinin dışında devam eden silahlı çatışmaların travmasının yanında çoğu çocuğun kendi yatak odası bir yana, kendi yatağı bile yoktur. Bu zor koşullarda yaşamanın bu gençlerin inançları ve yaşamları üzerinde derin bir etkisi vardır. Sık silahlı çatışmalar, çocukların güvenlik ve güvensizlik arasında ayrım yapmakta zorlanabileceği anlamına gelir. Yoksulluk, cinsel istismar, gıda güvensizliği ve ev istikrarsızlığı çocuklar için beyin değiştiren strese neden olan diğer faktörlerdir. Bütün bunlar hem davranışlarını hem de öğrenme yeteneklerini etkiler. Travma ve stres, genç bir kişinin beyin fonksiyonlarını değiştirebilir, öğrenmeyi etkileyebilir, davranış sorunlarına neden olabilir ve bir şiddet döngüsünü ateşleyebilir. Ancak sadece bu da değil: çocukların modern dünyada konuşma İngilizcesi ve Web ve Oyun Tasarımı gibi temel becerileri geliştirme fırsatlarına ihtiyaçları vardı. Ancak her şeyden önce, travmalarını işlemek ve sosyal ve duygusal öğrenmelerini geliştirmek için de yardıma ihtiyaçları vardı. Bu olmadan, akademik potansiyelleri sonsuza kadar engellenir ve yerine getirilemezdi.

EduMais’in hedefi 2026 yılına kadar kendi bağımsız tamamlayıcı eğitim okuluna sahip olmasıdır. Bu okul, EduMais’in şu anda sahip olduğu aynı ilkelere dayanacaktır: akademik ve beden eğitiminin yanı sıra sosyal ve duygusal öğrenmeyi geliştirmek. Amaç, devlet okullarındaki imkanları kısıtlı öğrencilerin gelişimini desteklemek için eksiksiz bir tamamlayıcı eğitim programı sağlamaktır.

Bu alanda belirtilen bağışlar ve yardım projeleri, vakfımızın kurucusu Nurten Tatlıcı ve onun değerli oğlu Uğur Tatlıcı tarafından, 2009 yılında ebediyete uğurladıkları, ismi vakfımız ile yaşamaya devam eden yardımsever insan merhum Salih Tatlıcı anısına ve onun yardımseverliğini kendi benliklerinde yaşatmak için şahsi gelirleri ile yapılmıştır.