Uğur ve Nurten Tatlıcı’dan Denizlerimizin Korunmasına Destek

Merhum işadamı Salih Tatlıcı’nın eşi Nurten Tatlıcı ile oğulları Uğur Tatlıcı, denizlerimizin, sahillerimizin ve su yollarının korunması ve temiz tutulması için gerçekleştirdiği projelerle tanınan sivil toplum kuruluşu Deniz Temiz Derneği/Turmepa ile işbirliğini geliştirmeye devam ediyor. Bu amaçla geliştirilen ortak proje için, farklı ürünler üzerinde kullanılan etiket ve çıkartmalar (sticker), dağıtımı yapılmak üzere Turmepa’ya teslim edilmiştir.

Denizlerimiz gelecek nesillere aktaracağımız en kıymetli hazinedir

Bağışla ilgili olarak Uğur Tatlıcı; “Rahmetli Babam Salih Tatlıcı su sesinin her zaman huzur verdiğinden bahseder ve denizlerimizi korumamız gerektiğini söylerdi. Üç tarafı denizle çevrili ülkemizde denizin kokusu, dalgaların sesi beni de her zaman mutlu etmiştir. Denizlerimiz bize verilmiş en kıymetli hazinedir. Bu hazineyi korumak ve gelecek nesillere aktarmak  vazgeçilmez görevimiz olmalıdır. Ben ve annem denizlerimizi korumak için aktif adımlar atmamız gerektiğine inanıyor, Deniz Temiz Derneği/Turmepa’ya gönülden destek olmayı insani bir görev olarak değerlendiriyoruz.” dedi.

Türkiye’nin denizlerini ve suyollarını koruma konusunda önemli bir rol üstlenen

Deniz Temiz Derneği/TURMEPA

TURMEPA, ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla, 8 Nisan 1994 tarihinde Rahmi M. Koç’un kurucu başkanlığında, Deniz Ticaret Odası ve bir avuç deniz sevdalısıyla birlikte başlatılmış bir sivil toplum hareketidir. Hayata geçirdiği projelerle, gerek ulusal gerekse uluslararası alanda kamuoyunun yakından tanıdığı TURMEPA, 25 yıl içinde Türkiye’nin önde gelen deniz odaklı sivil toplum kuruluşu haline gelmiştir. 1995 yılında yayınladığı “Denizleri Koruma Deklarasyonu” ile IMO, UNEP, The Club of Rome, ICS ve IUCN gibi organizasyonların uluslararası platformlarda desteklerini alan TURMEPA, 19 Haziran 2000 tarihinde Bakanlar Kurulu’nca alınan kararla, kamu yararına çalışan dernek statüsünü elde etmiştir.

Türkiye’nin denizlerini ve suyollarını koruma konusunda önemli bir rol üstlenen TURMEPA, ülkemizin bu alanda faaliyet gösteren lider sivil toplum kuruluşudur. Ülkemiz, deniz ve kıyılarının gerek doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel kaynakları, gerekse biyolojik çeşitliliği ile hem sualtı hem de su üstü canlı ve cansız varlıkları açısından dünyanın en zengin ülkelerinden biridir. Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA, kurulduğu günden bu yana deniz ve kıyılarımızın korunmasını ulusal bir öncelik haline getirerek gelecek nesillere, kalkınmada sürdürülebilirlik hedefine ulaşmış, yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.