Salih Tatlıcı Vakfı olarak; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla; eşit ve özgür bir dünya yaratmak vizyonuna sahip; toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dayalı kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele etmeyi, şiddet karşısında kadın dayanışmasını güçlendirmeyi ve yaygınlaştırmayı görev edinmiş “Kadın Dayanışma Vakfı”’na bağışta bulunduk.
Dünyayı Güzelleştiren Tüm Kadınların Kadınlar Günü Kutlu Olsun
Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Kadınlar toplumun en önemli değerleridirler. Dünyada ve ülkemizdeki tüm kadınlar şiddete maruz kalmaya, dışlanmaya, küçümsenmeye, ötekileştirmeye değil omuzlar üzerinde taşınmaya layıktırlar. Kadın güç, sevgi, hoşgörü simgesidir. Tüm kadınların değerini ve başarılarını arttırmaya yönelik her türlü desteği vermemiz şartdır. Vakıf olarak tüm kadınların bu anlamlı gününü yürekten kutluyoruz.” dedi.
Kadın Dayanışma Vakfı
Kadın Dayanışma Vakfı, resmi olarak kurulduğu 1993’ten bugüne, kadın dayanışması yoluyla, kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele etmeyi amaçlayan, şiddete maruz kalan kadınlarla dayanışma kuran ve feminist ilkelerle çalışma yürüten bağımsız bir kadın örgütüdür.
Vakfın kökeni Ankara’da 1987 yılında bir grup aktivist kadının oluşturduğu “Kadın Tartışma Grubu”na dayanır. Bu grup düzenli olarak bilinç yükseltme toplantıları ile bir araya gelinen, kadınlık deneyimlerinin paylaşıldığı ve kadına yönelik şiddetin yaygınlığına dair farkındalığın oluşmasına aracılık etmesiyle kadın hareketi tarihi açısından büyük öneme sahiptir. Bu toplantılarda biriken deneyimler sonrası, şiddete maruz kalan kadınların ücretsiz destek alabilecekleri bir Kadın Danışma Merkezi açma ihtiyacına dair adımlar atılır. Bu adımlardan ilki 1991 yılında bir belediye iş birliği ile açılan Ankara’nın ilk “Kadın Danışma Merkezi” olur.
Kadın Dayanışma Vakfı, kamuoyuna ve medyaya yönelik çalışmaları ile kadının insan hakları konusunda baskı oluşturarak, kadına yönelik şiddetin meşruiyetini sona erdirme yönünde toplumsal değişime katkıda bulunuyor. Ayrıca çeşitli eğitim programlarıyla kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda, kadın danışma merkezine başvuran kadınlara, Vakıf gönüllülerine ve meslek elemanlarına yönelik bilinç yükseltme çalışmaları yapıyor. Vakıf, çeşitli kurum, kuruluş ve bireylerden sağlanan bağışlar ve üye katkılarıyla maddi kaynak yaratıyor, gönüllü çalışanların destekleriyle varlığını sürdürüyor; kadına yönelik şiddete ilişkin kamuoyunu bilgilendirme ve savunuculuk faaliyetleri yürütüyor.
Bu alanda belirtilen bağışlar ve yardım projeleri, vakfımızın kurucusu Nurten Tatlıcı ve onun değerli oğlu Uğur Tatlıcı tarafından, 2009 yılında ebediyete uğurladıkları, ismi vakfımız ile yaşamaya devam eden yardımsever insan merhum Salih Tatlıcı anısına ve onun yardımseverliğini kendi benliklerinde yaşatmak için yapılmıştır.