Vakfımızdan Komşumuz Yunanistan’daki İhtiyaç Sahibi Çocuklara Destek

Salih Tatlıcı Vakfı olarak; komşumuz Yunanistan’da ihtiyacı olan çocuklara, ailelere ve engelli bireylere anında ve etkili destek sağlamak amacıyla çocuk refahı alanında çalışan dokuz üye kuruluştan oluşan ve kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşu “Together for Children – Mazi Gia To Paidi” derneğine bağışta bulunduk.

Birlikte Daha Güçlüyüz

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Bildiğiniz gibi ülkemizin karşılaştığı büyük deprem felaketinde bütün dünya halkımıza yardım elini uzattı. Geçen hafta komşumuz Yunanistan’da meydana gelen tren kazasında da çok sayıda genç hayatını kaybetti, yaralandı, sakat kaldı. Biz de Vakıf olarak; cinsiyetleri, milliyetleri, etnik kökenleri, dini durumları, inançları, engelleri, yaşları veya cinsel yönelimleri ne olursa olsun çocuklara, ergenlere ve ailelere yardımcı olmak için komşumuz Yunanistan’daki “Mazi Gia To Paidi” derneğine bağışta bulunduk.” dedi.

“Together for Children”  Derneği

1996 yılında Yunanistan’da kurulan “Together for Children – Mazi Gia To Paidi (Çocuklar için Birlikte)  derneği çocuk refahı alanında çalışan dokuz üye kuruluştan oluşan kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşudur.

Dernek, yoksulluk, sosyal dışlanma, aile içi şiddet, kronik hastalıklar, zihinsel veya fiziksel engeller veya yakın bir ailenin hastalığı veya ölümü ile karşı karşıya olan – ırk, din ve siyasi görüşe bakılmaksızın – yılda 30.000’den fazla yardıma muhtaç çocuğa yardım sağlamaktadır.

Dernek ve üyeleri, diğer uluslararası kuruluşlarla işbirliği içinde, ihtiyaç sahibi çocuklar ve gençlerle ilgili bilimsel araştırmaların teşvik edilmesinin yanı sıra iyi uygulamaların geliştirilmesi ve paylaşılmasında öncüdür. Kâr amacı gütmeden tesislerinde sunulan hizmetler yüksek kalitededir ve sıklıkla kendi alanlarında vaka çalışmaları niteliğindedir.

Birlik, 2016 yılında sosyal katkılarından dolayı Atina Akademisi Gümüş Madalyası ile onurlandırılırken, 2019 yılında “Çocuklar için fırsat eşitliği: Yunanistan’ın ücra bölgelerinde Sağlık ve Eğitim Eylemleri” girişimini desteklemek için binlerce yurttaşla etkileşimde bulunduğu için bir BRAVO Ödülü aldı.