Uğur ve Nurten Tatlıcı’dan Milli Eğitim Vakfı’na Burs Bağışı

Merhum işadamı Salih Tatlıcı’nın eşi Nurten Tatlıcı ile oğulları Uğur Tatlıcı, ilköğretimden üniversiteye ülkemizde eğitim gören ihtiyaç sahibi çocuk ve gençlerimize destek olabilmek amacıyla Milli Eğitim Vakfı’na burs bağışında bulundular.

Babamın vasiyetini yerine getirerek anısını yaşatmaya çalışıyoruz

Bağışla ilgili olarak Uğur Tatlıcı, “Ülkemizde doğayı ve çevreyi koruma amaçlı faaliyetlerde bulunan kurum ve kuruluşların yanında, yarınlarımızı teslim edeceğimiz çocuk ve gençlerimizin eğitimleri için de desteklerimizi sürdüreceğiz. Babam çok küçük yaşlarda çalışmaya başlamış ve ilkokuldan sonra da ailesine destek olmak amacıyla eğitimini bırakarak kendi işini kurmuş başarılı bir iş adamıydı ve eğitime de çok önem verirdi. Hayattayken eğitim alanında büyük bağışlarda bulunmuştu ve bizlerden de bunu sürdürmemizi isterdi. Biz de annemle birlikte onun bu sözlü vasiyetini yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Milli Eğitim Vakfı, eğitime en büyük desteği sağlayan sivil toplum kuruluşlarından biridir

Milli Eğitim Vakfı, 19 Şubat 1981’de aralarında başta Vehbi Koç ve Sakıp Sabancı’nın da yer aldığı ülkemizin önde gelen iş insanları, akademisyenleri ve bürokratları tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Vakfı adıyla kurularak faaliyetlerine başladı. Vatandaşlarımızın ve iş insanlarının destek ve bağışlarıyla güçlenen vakıf, 1986 yılında adını Milli Eğitim Vakfı olarak değiştirdi.

Ülkemizde milli eğitime en büyük desteği sağlayan sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Vakıf, kurulduğu günden bu yana 128 Okul, 7 Öğrenci Yurdu, 5 Öğretmen Evi, 2 Öğretmen Lokali yaptırmanın yanında, 26.000 öğrenciye de karşılıksız burs vermiştir ve bütün bunları artırarak öğrenci ve öğretmenlerin eğitim ve öğretimdeki ihtiyaçlarına destek vermeyi sürdürmeyi hedeflemektedir.