Deprem Bölgesindeki Can Dostlarımıza da Destek Veriyoruz

Ülkemizde yaşanan büyük deprem felaketinden olumsuz etkilenen ihtiyaç sahibi hayvanlar için çalışmalar yapan, onların esenliklerine ve güvenliklerine katkıda bulunmak ve konuşamayan minik dostlarımızın sesi olmak için büyük çaba gösteren, “Pati Koruyucuları Hayvanları Koruma Derneği” (PAW GUARDS) ile “Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği” (HAÇİKO)’ya Salih Tatlıcı Vakfı olarak bağışta bulunduk.

Çaresizlik dünyadaki her canlı için aynıdır

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; On ilimizi büyük çapta etkileyen deprem nedeniyle binlerce vatandaşımızı kaybettik, onbinlerce vatandaşımız da yaralı olarak hastanelerde tedavi edilmekteler. Ayrıca milyonlarca vatandaşımız evini eşyasını kaybetti. Kuşkusuz bu tür felaketler sadece çocuk ve yetişkin insanları değil, hayvanları da olumsuz etkilemektedir. Dünyadaki hiçbir can bir başkasından daha değerli değildir. Hepsi çok değerlidir. Vakıf olarak deprem mağdurlarına yardımlarımız artarak devam ediyor. Bu defa deprem bölgesinde ihtiyaç sahibi hayvanlar için çaba gösteren organizasyonlardan “PAW GUARDS” ile “HAÇİKO”’ya destek verdik. Umarım ne ülkemiz ne de tüm dünya bir daha böyle bir felaket yaşamaz” dedi.

“Pati Koruyucuları Hayvanları Koruma Derneği” (PAW GUARDS)

Paw Guards tamamen sokak hayvanları, evcil hayvan sahipleri ve hayvanseverler için geliştirilmiş Türkiye’nin en büyük platformudur. Paw Guards Türkçedeki anlamı olan “Pati Koruyucuları” kelimelerinden doğmuştur. Birinci önceliği sokaklardaki tüm canlıların aç kalmamasıdır. Paw Guards aynı zamanda Türkiye’nin ve Dünyanın en büyük online kayıp ilanı platformudur. Üyeler bir kayıp ilanı girdiklerinde, lokasyon ekleyebilmektedirler. İlan girilir girilmez saniyeler içerisinde, kayıp ilanı girilen lokasyon ve bu lokasyona en yakın üyelere anında bildirim gönderilmektedir.

“Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği” (HAÇİKO)

Ülkemizde hayvan hakları ve onların korunmasıyla ilgili tüm boyutlarda çalışan, kamuyu etkilemede ve topluma hayvan hakları konusunda ilham verebilen en güvenilir dernek olma hedefindeki HAÇİKO, 2010 yılında Ömür Gedik tarafından kuruldu. HAÇİKO’nun bütün eforu ve etkinlikleri, aynı dünyayı paylaşan tüm canlıların oluşturduğu bütünlük anlayışının toplumumuza kazandırılması üst-amacına yöneliktir. Derneğin gittikçe büyüyen gücü ölçüsünde yaptığı faaliyetler, doğal hayatından uzaklaştırılmış, türden bağımsız tüm hayvanların korunması ve refahlarının artırılmasıyla onların doğal yaşam ortamlarına geri kazandırılmasını hedeflemektedir. Yardıma muhtaç hayvanların beslenmeleri, bakım ve tedavilerinin sağlanmasına öncülük etmek, örnek olmak ve kamuoyunun ilgisini bu hayvanlara çekmek için uğraş vermektedir. Gücünü, paylaştığımız aynı coğrafyada yaşayan tüm canlıları seven birey, kuruluş ve kamu otoritelerinden alan HAÇİKO, hayvan haklarının ilgili yasa ve düzenlemelerde olması gerektiği gibi yer alması için çalışmakta ve konuşamayan dünya ortaklarımızın sesi de olma kararlılığındadır.