Uğur ve Nurten Tatlıcı’dan “People in Need” Örgütüne Destek

Merhum işadamı Salih Tatlıcı’nın eşi Nurten Tatlıcı ile oğulları Uğur Tatlıcı;

Ukrayna’da sürmekte olan savaştan olumsuz etkilenen Ukrayna halkı için, merkezi Çek Cumhuriyeti’nde bulunan uluslararası bir yardım kuruluşu olan “People in Need”** örgütünün organize ettiği “SOS Ukraine” (Ukrayna için Acil Yardım) kampanyasına bağışta bulundu. ** Yardıma Muhtaç İnsanlar

Dünyamızda barışın egemen olmasını gönülden diliyorum

Bağışla ilgili olarak Uğur Tatlıcı; “Savaşlar ardında sadece enkaz, acı, gözyaşı, derin yaralar bırakıyor. En acı vereni ise masum bebeklerin, çocukların, kadınların, yaşlı insanların bombalarla can vermesidir. Dünyamızda savaşların son bulup demokrasi, özgürlük, dayanışma içinde barışın egemen olmasını diliyorum. Biz de annemle birlikte aylardır süren savaştan mağdur olan Ukrayna halkı için daha önce yapmış olduğumuz yardımlara ek olarak bu def’a da Çek Cumhuriyeti’nde merkezi bulunan uluslararası bir yardım kuruluşu olan “People in Need” örgütünün Ukrayna halkı için organize ettiği yardım kampanyasına destek verdik. Bu vesileyle diplomatik gayretlerin biran önce olumlu bir şekilde sonuçlanarak, kuzey komşumuzdaki savaşın sona erip, barışın sürekli olarak sağlanması temennimizi de yineliyoruz.” dedi.

“People in Need” Örgütü

“People in Need” örgütü, 1992 yılında, dünyada devam eden çatışmalar hakkında bilgi vermekle yetinmeyen ve yardım göndermeye başlayan bir grup olup, bir Çek savaş muhabiri tarafından kuruldu. Bilahare sorunlu bölgelerde yardım sağlamaya ve dünya çapında insan haklarına bağlılığı desteklemeye çalışan profesyonel bir insani yardım kuruluşu olarak faaliyetini sürdürmektedir.

“People in Need”, hümanizm, özgürlük, eşitlik ve dayanışma idealleri üzerine kurulmuş, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. İnsan onuru ve özgürlüğünü temel değerler olarak görmektedir. Dünyanın herhangi bir yerindeki insanların hayatları hakkında karar verme ve “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi”’nde ifade edilen hakları paylaşma hakkına sahip olması gerektiğine inanmaktadır. Mevcut Ukrayna-Rusya çatışmasının başlamasından hemen sonra, Ukrayna’ya insani yardım ulaştırmaya ve Çek Cumhuriyeti ve diğer ülkelere gelen mültecilere destek sağlamaya başlamıştır. İnsani yardım araçlarının ve trenlerinin gittiği ve 100’den fazla kişilik ekipleriyle çalıştığı Ukrayna’nın batısında ve doğusunda faaliyet göstermekte, komşu ülkelerde yerel kuruluşlarla işbirliği içinde Ukrayna’dan gelenlere yardım etmekte ve Çek Cumhuriyeti’nin çoğu bölgesinde mültecilere sosyal yardım sağlamaktadır.

“People in Need” örgütü, Rus işgalinin başlamasından sonraki ilk birkaç hafta içinde bir buçuk milyar Çek kronu bağış toplamıştır.