Uğur ve Nurten Tatlıcı’dan Ukrayna Halkına Destek

Merhum işadamı Salih Tatlıcı’nın eşi Nurten Tatlıcı ile oğulları Uğur Tatlıcı;

Ukrayna’da sürmekte olan savaştan olumsuz etkilenen Ukrayna halkı için Polonya Hükümeti Stratejik Kaynaklar Merkezi (RARS)’nin organize ettiği “Donation for Ukraine (Ukrayna için yardım) ” kampanyasına bağışta bulundu.

Savaşların en büyük mağdurları masum çocuklar

Bağışla ilgili olarak Uğur Tatlıcı; “Yardımseverlik milletimizin doğasında var olan muhteşem bir duygudur. Yardımlaşma, gerek insanlar arasında gerekse toplumlar arasında dostluk ve kardeşlik duygusunun artmasına neden olur. Özellikle bulunduğumuz coğrafyada zor durumda olan halklara yardım etmeyi bir insanlık görevi olarak görüyoruz. Biz de annemle birlikte savaştan mağdur olan Ukrayna halkı için daha önce yapmış olduğumuz yardımlara ek olarak bu def’a da Polonya Hükümeti’nin Ukrayna halkı için organize ettiği yardım kampanyasına destek verdik. Bu vesileyle diplomatik gayretlerin biran önce  olumlu bir şekilde sonuçlanarak, savaşın sona erip, barışın tüm dünyada sürekli olarak sağlanması temennimizi de yineliyoruz.” dedi.

Polonya Hükümeti Stratejik Kaynaklar Merkezi (Polish Government Strategic Reserves Agency)  (RARS)

RARS’a yapılan bağışlar, Ukrayna’daki savaştan etkilenenlere yardım etmek için kullanılmaktadır. İnsani kriz dramatik bir şekilde tırmanırken, Polonya, sınır ötesine (günde 100’den fazla ağır yük aracı) yardım taşımacılığı gönderen RARS aracılığıyla hayat kurtaran yardımlarını genişletiyor. Polonya ayrıca, RARS’ın da kapsamlı yardım sağlayacağı 5 milyona kadar mülteci bekliyor