Nurten ve Uğur Tatlıcı’dan “Uluslararası Kızılhaç Komitesi”’ne Destek

Nurten ve Uğur Tatlıcı; uluslararası bir yardım kuruluşu olan Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin savaştan olumsuz etkilenen Ukrayna’daki sivil insanların sağlık, barınma, korunma, gıda ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak için organize ettiği “Ukrayna için insani yardım” kampanyasına bağışta bulundu.

Ukrayna’da savaş mağdurlarına destek veriyoruz

Bağışla ilgili olarak Uğur Tatlıcı; “Rahmetli babam Salih Tatlıcı, diyalog ve ikna yöntemiyle çözülemeyecek hiçbir sorun olmadığını söylerdi. Ukrayna ve Rusya arasında devam eden gerilim maalesef savaşa dönüştü. İnsanlık bir kez daha savaşın doğurduğu yıkım, acı ve kayıplarla sınanıyor. Daha önce yaşanmış benzerlerinin acısı henüz dinmeden uluslararası toplumun çaresiz kalarak izlediği bu krizde sivil yerleşimler savaş alanına dönüşmüş, sivil insanlar, çocuklar, kadınlar, yaşlılar, engelliler korku ve panik içerisinde sığınaklarda, yeraltı metro istasyonlarında soğuk ve sıkıntılı şartlarda hayata tutunmaya çalışıyorlar. Medyadan öğrendiğimize göre büyük kentlerde halk, acil sağlık, barınma, korunma, gıda ve hijyen hizmet ve malzemelerinde büyük sıkıntılar yaşıyor. Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin Ukrayna’da çok ihtiyaç duyulan tıbbi ve insani yardım sağlama faaliyetlerinin devam edebilmesi için organize ettiği yardım kampanyasına destek verdik. Bu vesileyle barışı yeniden sağlamaya yönelik diplomatik gayretlerinin biran önce olumlu bir şekilde sonuçlanmasını, savaşın sona erip, barışın gelmesini diliyoruz.” dedi.

Tarafsız ve Bağımsız İnsani Yardım Kuruluşu: Uluslararası Kızılhaç Komitesi

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, dünyanın en eski ve en tanınmış kuruluşlarındandır. Türkiye dahil 195 ülkenin üyesi bulunmasıyla birlikte uluslararası insancıl hukuk alanında önemli yeri bulunan yardım ve koruma faaliyetleri ile bağımsız ve tarafsız bir insani kuruluşlardan birisidir.

Misyonu; insan yaşamı ve onurunu korumak ve tüm dünyada savaş ile iç çatışma kurbanlarına yardım etmek, hümanizmin gücünü harekete geçirerek tüm dünyada güçsüz ve yardıma muhtaç insanların yaşamını iyileştirmektir.