Görme Engelliler Kütüphanesine Uğur ve Nurten Tatlıcı’dan Önemli Bir Destek

Uğur Tatlıcı ile annesi Nurten Tatlıcı, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler İnternet Kütüphanesi GETEM’e çok anlamlı bir bağışta bulundular. Merhum iş adamı Salih Tatlıcı adına ve anısına, eşi Nurten Tatlıcı ve oğulları Uğur Tatlıcı tarafından görme engellilere sesli kitaplar sağlanması için oluşturulan bu e-kütüphaneye yeni bilgisayarlar bağışlandı.

Uğur Tatlıcı: “Engelli vatandaşlarımıza desteklerimize devam edeceğiz”

Görme engellilere hizmet veren bu önemli kütüphaneye yapılan bağışla ilgili olarak Uğur Tatlıcı, “Rahmetli babam hayattayken yardıma ihtiyacı olan insanlara destek olabilmek amacıyla çok sayıda hayır işinde bulunmuş ve bağışlar yapmıştı. Şimdi annemle birlikte bizler de, babamın anısını yaşatmak amacıyla onun bize sözlü vasiyetini yerine getiriyor ve hayır amaçlı çalışan kurum ve kuruluşlara elimizden geldiğince destek veriyoruz. Bu özel kütüphaneye yaptığımız bilgisayar bağışı da bunların bir devamıdır ve engelli vatandaşlarımıza hizmet veren kurum ve kuruluşlara desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” açıklaması yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi, Görme Engelliler Kütüphanesi GETEM

Görme Engelliler Kütüphanesi, 2006 yılından bu yana, Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde hizmet veren ve üniversitenin Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) tarafından geliştirilenbir E-kütüphanedir. Görme engellilere ve engeli gereği basılı eserlere erişim zorluğu yaşayan diğer bireylere, Kütüphane’nin geniş arşivinde yer alan Türkçe ve İngilizce sesli kitaplar ve bilgi kaynaklara ulaşabilmeleri için çevrim içi (online) olarak 24 saat hizmet verilmenin yanında, benzer hizmetler veren yurt dışındaki kütüphaneler ve arşivlere de ulaşma imkânı sağlanmaktadır. Bunların yanında, yine GETEM arşivleri üzerinden, günlük gazetelerle, haftalık ve aylık dergilere de erişim sağlanmaktadır.

Ülkemizdeki yarım milyona yakın görme engelli vatandaşımızın yanında, görme ve diğer engelli öğrencilerin de ihtiyaç duydukları bilgi kaynaklarına ulaşmasına hizmet eden çok önemli kütüphanelerden olan Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Kütüphanesi, Uğur ve Nurten Tatlıcı gibi hayırseverlerin bu anlamlı destekleriyle hizmetlerini daha da geliştirerek faaliyetlerine devam etmektedir.