Tüm Babaların Babalar Gününü Kutluyoruz

Babalarımız bize hayatın anlamını, güzelliklerini öğreten, her zaman yanımızda olan, doğru yolu gösteren, hayatımızı daha iyi bir hale getirmek için büyük fedakarlıklar yapan, derdimizi, üzüntümüzü, neşemizi, mutluluğumuzu paylaştığımız rehberimizdir.

Hayatımızın her anında emeği bulunan başımızın tacı tüm babaların “Babalar Günü” kutlu olsun.

 

Nurten & Uğur Tatlıcı

Nurten ve Uğur Tatlıcı’dan Darüşşafaka Cemiyeti’ne Bağış

Merhum işadamı Salih Tatlıcı’nın eşi Nurten Tatlıcı ile oğulları Uğur Tatlıcı; “Babalar Günü” münasebetiyle annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli ve başarılı çocuklarımızın ve gençlerimizin ortaokuldan üniversiteye, eğitimine destek olabilmek amacıyla Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışta bulundular.

Bağış nedeniyle Darüşşafaka Cemiyeti tarafından Sayın Nurten ve Uğur Tatlıcı’ya sertifika takdim edildi.

Eğitime Destek Birinci Önceliğimizdir

Bağışla ilgili olarak Uğur Tatlıcı; “Anne ve babamız bizim bu dünyada sahip olabileceğimiz en değerli varlıklarımızdır. Geleneklerimizde babalarımız evlerimizin temel direği olarak tarif edilir. Baba olmadan ailenin ayakta kalması çok zordur. Babanın varlığı çocuklara güven verir ve kendilerini daha güçlü hissederler. Ben de 13 yıldır her zaman yokluğunu hissettiğim merhum babam Salih Tatlıcı’yı büyük bir özlemle ve rahmetle anıyorum. Küçük yaşta annesini, babasını kaybetmiş, maddi olanağı olmadığı için iyi bir eğitim alamayacak çocukları yetiştirip hayata kazandıran, fırsat eşitliği sağlayan, böylesi kutsal bir görevi üstlenen, geleneklerini korumayı ilke edinmiş olan, ülkemizin eğitim alanındaki ilk köklü sivil toplum kuruluşu, 158 yıllık geçmişiyle ülkemizde sürdürülebilir kurumlara örnek teşkil eden Darüşşafaka’mıza “Babalar Günü” vesilesiyle katkı sağlamış olmaktan çok mutluyuz” dedi.  

Darüşşafaka Cemiyeti

Yusuf Ziya Paşa, Gazi Ahmed Muhtar Paşa, Vidinli Hüseyin Tevfik Paşa, Sakızlı Ahmet Esat Paşa ve Ali Naki Efendi tarafından “Cemiyet-i Tedrisiye-i İslamiye” adlı dernek, 30 Mart 1863 tarihli Sultan Abdülaziz Han’ın fermanıyla kuruldu. Amacı; yoksul ve yetim çocukların eğitim-öğretimine destek olmaktı. Pek çok Osmanlı paşası ve aydınının üyesi olduğu Dernek, Türkiye tarihinin eğitim alanındaki ilk sivil örgütlenme örneğini oluşturdu. Darüşşafaka Eğitim Kurumları; 1863 yılından bugüne hayırseverlerin bağışlarıyla, iyi eğitim imkânı olmayan yetenekli gençleri evrensel değerleri benimsemiş, özgüvenli, ülkesine ve topluma karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde lider bireyler olarak yetiştirmektedir. Darüşşafaka Cemiyeti; Darüşşafaka Lisesi’nden mezun olarak üniversiteye devam eden mezunlarına da karşılıksız burs desteği sağlamaktadır. Öte yandan 2014 yılından itibaren Darüşşafaka mezunu olmayan üniversite öğrencileri için de yükseköğrenim burs programı bulunmaktadır.

Bu alanda belirtilen bağışlar ve yardım projeleri, vakfımızın kurucusu Nurten Tatlıcı ve onun değerli oğlu Uğur Tatlıcı tarafından, 2009 yılında ebediyete uğurladıkları, ismi vakfımız ile yaşamaya devam eden yardımsever insan merhum Salih Tatlıcı anısına ve onun yardımseverliğini kendi benliklerinde yaşatmak için şahsi gelirleri ile yapılmıştır.

Uğur ve Nurten Tatlıcı’dan Ukrayna’daki Çocuklara Destek

Merhum işadamı Salih Tatlıcı’nın eşi Nurten Tatlıcı ile oğulları Uğur Tatlıcı; Ukrayna’da ve komşu ülkelerde savaştan etkilenen çocukların korunması, acil ihtiyaçlarının karşılanması, psikososyal destek ve eğitime erişimini sağlamak için 7-24 durmaksızın çalışan uluslararası bir yardım kuruluşu olan UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu)’nun organize ettiği yardım kampanyasına bağışta bulundu.

Savaşların en büyük mağdurları masum çocuklardır

Bağışla ilgili olarak Uğur Tatlıcı; “Savaş insan hayatında büyük ve yıkıcı izler bırakır. Çok sayıda can ve mal kaybına sebep olur. Psikolojik, ekonomik ve sosyal tahribatlar yaratır. Savaşların en büyük mağduru da masum çocuklardır. Sevgi ve huzurun hakim olduğu savaşsız bir dünya herkesin ama en çok da çocukların hakkıdır. Biz de annemle birlikte savaştan mağdur olan Ukrayna halkı ve Ukrayna’lı çocuklar için uluslararası faaliyet gösteren çeşitli yardım kuruluşlarına her zaman destek veriyoruz. Bu def’a yine UNICEF’in Ukrayna’daki çocuklar için organize ettiği yardım kampanyasına destek vermek istedik. Bu vesileyle diplomatik gayretlerin biran önce olumlu bir şekilde sonuçlanması, savaşın sona erip, dünyada barışın hakim olması en büyük dileğimizdir.” dedi.

UNICEF – Her Çocuk İçin

UNICEF‘in açılımı, ‘Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’ ‘dur. Birleşmiş Milletlere bağlı olarak görev üstlenir. Buradaki temel görev ise çocukların hak ve hukukunu korumak, onları zor durumdan kurtarmak ve maddi manevi destek olmak şeklinde ifade edilebilir. UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu), her çocuğun, özellikle de en zor ve dışlanmış durumda olan çocukların yaşatılması, korunması ve gelişimi için çalışır. 156 Ülke Ofisi ve 34 Milli Komitesi ile 190 ülkede güçlü bir varlığa sahiptir. UNICEF‘in çalışmalarını sürdürdüğü öncelikli alanlar Eğitim, Çocuk Koruma, Sosyal Koruma, Gençlerin Katılımı ve Temel İhtiyaçlardır. Ayrıca, gerekli olduğu durumlarda Su, Sanitasyon ve Hijyen (WASH) ile Sağlık ve Beslenme alanlarında da müdahalelerde bulunulmaktadır. Çok sayıda dünya ülkeleri tarafından imzalanmış bulunan Çocuk Hakları Sözleşmesi doğrultusunda faaliyet gösteren UNICEF, çocuk haklarına kalıcı, etik ilkeler olarak yerleşiklik kazandırmak ve çocuklara yönelik davranışları çocuk hakları doğrultusunda uluslararası standartlara kavuşturmak amacıyla çaba göstermektedir. Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavramdır.

Bu alanda belirtilen bağışlar ve yardım projeleri, vakfımızın kurucusu Nurten Tatlıcı ve onun değerli oğlu Uğur Tatlıcı tarafından, 2009 yılında ebediyete uğurladıkları, ismi vakfımız ile yaşamaya devam eden yardımsever insan merhum Salih Tatlıcı anısına ve onun yardımseverliğini kendi benliklerinde yaşatmak için şahsi gelirleri ile yapılmıştır.