Vakfımız; kurulduğu 1831 yılından itibaren insana saygı ve hizmet anlayışından uzaklaşmadan ülkemizin bir çok yerinden gelen asker ve sivil tüm hastaları tedavi etmiş olan İstanbul’daki Ermeni cemaatine bağlı asırlık “Taksim Surp Agop Ermeni Katolik Hastanesi Vakfı” ’na bağışta bulundu.
Asırlık Kurumlarımızı Desteklemeye Devam Ediyoruz.
Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Faaliyete başladığı tarihten itibaren toplumun sağlığı için çaba gösteren, çağa ayak uydurmak için sağlık alanında yatırımlar yaparak toplumumuza hizmet sunan asırlık “Taksim Surp Agop Ermeni Katolik Hastanesi Vakfı”’na destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu tür hayır amaçlı faaliyet gösteren kurumları desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.
Taksim Surp Agop Ermeni Katolik Hastanesi Vakfı
1831 yılının Şubat ayında doğan hastane inşaatı fikri, Tophane Amir-i Müşiri Halil Paşa ve Galata Kadısı’nın izin yazılarına dayanarak, Padişah II. Mahmut’un Fermanı ile gerçekleşme aşamasına girmiştir. Bugünkü hastane ve çevre binalarının bulunduğu arsa, 1836 yılında cemaat tarafından satın alınmıştır. Arsa üzerinde; o tarihlerde İstanbul’da çıkan kolera ve veba salgınlarında hastaların tedavisi ve salgının durdurulmasının sağlanması amacıyla bir çadır hastanesi kurulmuştur. Yönetim Kurulunun sabit bir hastane binası kurulmasındaki kararlı tutumu sonucunda, cemaatten toplanan bağışlarla ve gönüllü olarak ücretsiz çalışan işçilerle inşaata başlanarak 1837 yılında ahşap Surp Agop Hastanesi hizmete açılmıştır. 1854 yılında Bursa’da meydana gelen deprem felaketi sonrasında İstanbul’a gelen yaralı depremzedelerin Surp Agop Hastanesi’de tedavi edilmeleri sağlanmıştır. Yaklaşık 30 yıl ara ile meydana gelen iki büyük dünya savaşının, ağır faturalarla da olsa atlatılmasından sonra, Cumhuriyet Türkiye’sinde de Surp Agop Hastanesi başarılı çalışmalarını sürdürmeye devam etmiştir. Aynı yerde 1968 yılında betonarme bina inşa edilerek faaliyete geçmiştir. Bu tarihten sonra da hastane, sürekli bir değişim ve gelişim göstererek, ekler ve iyileştirmelerle çağdaş hizmet düzeni ve anlayışına ulaşmıştır. Yapılandırma çalışmaları sürecinde, yaklaşık 50 yıllık yıpranmış binanın artık yeterli olmadığı anlaşıldığından, olası depreme karşı daha güvenli, çok daha geniş ve işlevsel bina inşa edebilmek amacıyla mevcut bina yıktırılmıştır. Yeni hastane/huzurevi binalarının inşaatı halen devam etmektedir. İnşaat bitene kadar hastane Elmadağ Surp Agop Apartmanının giriş katında, Poliklinik olarak birçok branşda faaliyetini sürdürmektedir.
Bu alanda belirtilen bağışlar ve yardım projeleri, vakfımızın kurucusu Nurten Tatlıcı ve onun değerli oğlu Uğur Tatlıcı tarafından, 2009 yılında ebediyete uğurladıkları, ismi vakfımız ile yaşamaya devam eden yardımsever insan merhum Salih Tatlıcı anısına ve onun yardımseverliğini kendi benliklerinde yaşatmak için yapılmıştır.