Daha Yeşil Bir Dünya İçin Elele

Vakfımız; ekoloji ve dayanışma konularında farkındalığı artırmak ve daha sürdürülebilir bir dünya için sahada, şirketlerde ve topluluklarda somut eylemlerde bulunmak suretiyle daha sağlıklı bir dünya için çalışmalar yapan Paris’te kurulu “The GoodPlanet Foundation” vakfına bağışta bulundu. Bağışla ilgili olarak vakıf yönetiminden Vakfımıza teşekkür mektubu sunuldu.

Dünya Gezegenini Çok Daha Sağlıklı, Daha Yeşil Ve Daha Mutlu Yaşanabilir Bir Yer Haline Getirmek Ve Olumlu Bir Değişim Yaratmak İçin El Ele Verelim.

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Tüm insanlık olarak doğaya zarar vermekten, onu kirletmekten acilen vazgeçelim. Daha sağlıklı bir çevre acil bir ihtiyaçtır. Gelin hep birlikte herkes için daha temiz, daha sağlıklı ve daha sürdürülebilir bir gelecek şekillendirelim. Salih Tatlıcı Vakfı olarak doğayı ve çevreyi korumak amacıyla üzerimize düşeni her zaman yapmaya devam edeceğiz.”  dedi.

The GoodPlanet Foundation

Bir kamu hizmeti olarak tanınan GoodPlanet Vakfı, 2005 yılında Yann Arthus-Bertrand tarafından sanatsal çalışmalarının ve kararlılığının bir uzantısı olarak kuruldu. Başlıca görevi ekoloji ve dayanışma konularında farkındalığı artırmak ve daha sürdürülebilir bir dünya için sahada, şirketlerde ve topluluklarda somut eylemlerde bulunmaktır. 2017 yılında Paris’te Bois de Boulogne’un kalbinde  3,5 hektarlık bir doğada  ekoloji ve dayanışmaya adanmış ilk ofisi açıldı. Her yıl yaklaşık 60.000 insanı ücretsiz olarak ağırlayan ve onlara kararlı bir sanatsal ve kültürel program aracılığıyla olumlu ve yardımsever bir ekoloji deneyimi yaşatmaktadır.

GoodPlanet Vakfı’nın misyonu, tüm paydaşlar arasında güncel çevresel ve sosyal konulara ilişkin farkındalığı artırmaktır. Gezegen ve üzerinde yaşayanlar adına hareket etmek amacıyla sahada projeler hayata geçiriyor ve bu sayede herkese kendini adayarak değişimin aktörü olma fırsatını sunmaktadır. Dünyanın her yerinde bu kalkınma projeleri çevrenin, ilgili nüfusların yaşam kalitesinin iyileştirilmesine ve iklim değişikliğiyle mücadeleye katkıda bulunmaktadır. Vakıf aynı zamanda hayırseverlerin ister saha projeleri, ister çevre ve dayanışma konulu eğitim projeleri olsun, güçlü çevresel ve sosyal etkileri olan projeleri desteklemesine olanak tanımaktadır.