Dilsiz Dostlarımıza Şiddete Hayır!

Vakıf olarak; “26 Ağustos Uluslararası Dünya Köpek Günü” dolayısıyla köpek eti ticareti ve katliamına karşı 32 yıldır çalışmalar yapan The International Wildlife Coalition Trust, (IWCT)  (Uluslararası Yaban Hayatı Koalisyonu Vakfı)’na bağışta bulunduk. Bağışla ilgili olarak IWCT Yönetim Kurulu Başkanı tarafından Vakfımıza teşekkür mektubu takdim edildi.

Hayvan İstismarı İle Mücadele Etmek, Toplumdaki Her Bireyin Sorumluluğundadır

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu üyesi Uğur Tatlıcı; “Hayvanlar, korunmaya ve bakıma muhtaç, dost canlısı ve en az insanlar kadar sağlıklı koşullarda yaşamayı hak eden varlıklardır. Hayvana yönelik şiddet, sıklıkla insanların bilinçsizliği, duyarsızlığı veya kötü niyetli davranışlarından kaynaklanır ve hem hayvanların hem de toplumun genel refahını olumsuz yönde etkiler. Bu nedenle, hayvana şiddetin boyutlarını anlamak ve önlemek için hayvanların korunmasına yönelik çalışmalar; eğitim, bilinçlendirme ve toplumsal destek önemlidir. Türleri ne olursa olsun tüm hayvanlar temel yaşam ve özgürlük haklarından yararlanmalıdır. Biz de Vakıf olarak; hayvan istismarı ile mücadele eden, tüm hayvanların refahı için çalışmalar yapan “IWCT” isimli organizasyona bağışta bulunmayı görev bildik.” dedi.

The International Wildlife Coalition Trust (IWCT)

Uluslararası Yaban Hayatı Koalisyonu Vakfı (IWCT), 1992 yılında Balina ve Fil korumacılığını desteklemek için kuruldu. 1998 yılında, Filipinler’deki köpek eti ticaretinin tarifsiz vahşeti ve bunun sonucunda köpeklerin et için korkunç ticaretine ve katliamına karşı bir kampanya başlattı. IWCT, yaklaşık 25 yıldır Filipinler’de bir yardım kuruluşu olarak faaliyet göstermektedir. Filipinler’deki barbar köpek eti ticaretine son vermek için hükümet ve kolluk kuvvetleriyle çalışarak insan tüketimi için köpek kesiminin artık yasadışı olduğu anlamına gelen hayvan refahı mevzuatını yürürlüğe koymada önemli bir rol oynadı. Ayrıca, Eğitim Programı aracılığıyla Filipinler’de hayvanların ve özellikle köpeklerin tedavi ve bakım kültürünü ve şeklini değiştirmek için çalışmaktadırlar.