Dünya İnsan Ticaretine Karşı Mücadele Günü’nü Destekliyoruz

Vakfımız; “10. Dünya İnsan Ticaretiyle Mücadele Günü”‘nde çocuk ticaretiyle ilişkili nedenler ve savunmasızlıklar konusunda farkındalığı artırmaya odaklanan, çocuk ticareti mağdurlarına yönelik özel desteğe duyulan kritik ihtiyacı vurgulayan ve kamuoyunu ve politika yapıcıları mevcut eksiklikleri gidermeye ve insan ticaretine son vermek için harekete geçmeye çağıran, insan ticareti mağdurlarına yerinde yardım ve koruma sağlayan  “United Nations Voluntary Trust Fund for Victims of Human Trafficking”  (Birleşmiş Milletler İnsan Ticareti Mağdurları Gönüllü Güven Fonu)’na bağışta bulunduk. Bağışla ilgili olarak Birleşmiş Milletler tarafından Vakfımıza teşekkür belgesi sunuldu.

İnsan Ticaretine Karşı Mücadelede Hiçbir Çocuğu Geride Bırakmayalım

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nin (UNODC) İnsan Ticaretine İlişkin Küresel Raporu’na (GLOTIP) göre, insan ticareti mağdurlarının üçte biri çocuktur ve bu kaçırılan çocukların çoğunluğu kızdır. Çocukların kaçakçılık sırasında şiddete maruz kalma olasılığı yetişkinlerden iki kat daha fazladır. Savunmasız grupları korumak ve çocuk mağdurlara yardım etmek için kapsamlı önlemler alınması acil bir ihtiyaçtır. Bunun için ulusal ve uluslararası düzeyde ortak çabalar gerekmektedir. Devletler çocukların korunmasına öncelik vermeli, yasaları güçlendirmeli, kolluk kuvvetlerini geliştirmeli ve çocuk ticaretiyle mücadele için daha fazla kaynak sağlamalıdır. Çocuk koruma ağlarını güçlendirmeli ve ceza hukukunu çocukların ihtiyaçlarını daha iyi karşılayacak şekilde uyarlamalıdır. Biz de Vakıf olarak bu konuda çok ciddi çalışmalar yapan Birleşmiş Milletler fonuna bağışta bulunduk.” dedi.

United Nations-Birleşmiş Milletler

Birleşmiş Milletler, 1945 yılında kurulmuş uluslararası bir kuruluştur. Şu anda 193 Üye Devletten oluşan BM ve çalışmaları, kuruluş Şartında yer alan amaç ve ilkelere göre yönlendirilmektedir. BM, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilmek için yıllar içinde gelişmiştir. Ancak bir şey aynı kalmıştır: Dünya üzerindeki tüm ulusların bir araya gelebileceği, ortak sorunları tartışabileceği ve tüm insanlığa fayda sağlayacak ortak çözümler bulabileceği tek yer olmaya devam etmektedir.