Hiroşima Ve Nagazaki’de Yaşanan Trajedinin 78. Yılında Dost Japon Ulusunun Acısını Paylaşıyoruz

6 ve 9 Ağustos 1945’te sırasıyla Japon şehirleri Hiroşima ve Nagazaki üzerinde iki atom bombası patlatıldı. Bombalama sonucunda çoğu sivil olan 129.000 ila 226.000 kişi hayatını kaybetti. Bombaların atıldığı yerde doğal yaşam sona erdi. Hiroşima ve Nagazaki’ye yayılan radyasyon nedeniyle insanlar hastalandı ve ilerleyen zamanlarda ölmeye devam etti. Radyasyon, üreme hücrelerini de etkilediği için bebekler genetik bozukluklarla dünyaya geldi.

Vakıf olarak; Japon dostlarımızın acısını paylaşmak adına; iklim değişikliğini, nükleer enerjiyi ve ormansızlaşmayı durdurmak için Japonya’da ve dünya çapında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu Friends of the Earth Japan (FoE Japan) örgütüne bağışta bulunduk.

Tüm Nükleer Düğmeler Acilen Anlamsız Hale Getirilmelidir

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “78 yıl önce Japonya’da yaşanan trajediye rağmen silahlı bir çatışmada nükleer silah kullanımı günümüzde de tehdit olmaya devam ediyor. Bugün Japon dostlarımızın acısını paylaşmak; hayati de olsa sadece 78 yıl önce Hiroşima ve Nagazaki’de yaşanan korkunç can kaybını hatırlamakla ilgili değil, aynı zamanda kendimizi insanlık için, daha iyi bir gelecek için, çocukların ölmemesi için çalışmaya adamakla da ilgilidir. İnsanlık ailesi olarak bu iki şehrin yaşadığı trajediyi unutmamalıyız. Gelecek nesillerin nükleer silahların neden olduğu yıkımı bilmelerini ve nükleer silah tehdidini ortadan kaldırmak için harekete geçme konusunda ilham almalarını sağlamalıyız.” dedi.

Friends of the Earth – Japan

1980’den beri Friends of the Earth Japonya*, gezegendeki tüm yaşamın uyum içinde olduğu ve herkesin bolluk içinde yaşayabileceği sürdürülebilir bir toplum için çalışmaktadır. Her bir kişinin sesi az da olsa, imar projelerine maruz kalan sakinlerin sesleri, radyasyonun verdiği zarardan korkan insanların sesleri ve çevredekilerin sesleri gibi tüm sesleri bir araya getirerek faaliyetini sürdürmektedir. İklim değişikliğini, nükleer enerjiyi ve ormansızlaşmayı durdurmak isteyen vatandaşlarla beraber güç yaratmayı hedeflemektedir. “Friends of the Earth Japonya”, bağışçılarının ve gönüllülerin desteği ile faaliyetlerini yürütmektedir

*Japonya Dünya Dostları