İHH İnsani Yardım Vakfı’na Bağışta Bulunduk

Salih Tatlıcı Vakfı, güneydoğu bölgemizde yaşanan yüzyılın deprem afetinde enkaz altında kalan canlarımızı sağ salim kurtarmak için, kendi canlarını da tehlikeye atarak büyük bir özveriyle canla başla çalışan “İHH İnsani Yardım Vakfı”’na bağışta bulundu.

İnsanlığa özveri ile hizmet eden kuruluşları candan destekliyoruz

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Ülkemizin karşılaştığı büyük deprem afeti nedeniyle milletçe üzüntümüz her geçen gün artarak sürüyor. Kendi canlarını tehlikeye atarak enkaz altından başka canları sağ salim kurtarmaya çalışanlar başta olmak üzere, afet bölgesine yardım götürmek için büyük bir özveri ile çabalayanların haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Bu defa da Vakfımız; din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş tüm insanlara insani yardım ulaştırmak için çalışan başta Türk halkı olmak üzere tüm dünyanın sevgisini ve güvenini kazanan “İHH İnsani Yardım Vakfı”’na bağışta bulundu..” dedi.

İnsan hak ve hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı

İHH İnsani Yardım Vakfı, 1992 yılında ortaya çıkan Bosna Savaşı’na kayıtsız kalamayan gönüllülerin başlatmış olduğu insani yardım çalışmalarının, 1995 yılında vakıf olarak yapılanması ile İstanbul’da hayat bulmuştur.

İHH İnsani Yardım Vakfı; bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere 1992 yılından bu yana çalışmaktadır. Gönüllü faaliyetlerle başlayan ve 1995 yılında kurumsallaşan bu çalışmalar kısa sürede 123 ülkeye yayılmış ve Türkiye’den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olmuştur.

Asya’dan Afrika’ya, Balkanlar’dan Uzakdoğu’ya dünyanın farklı bölgelerinde hayata geçirdiği çalışmaların yanı sıra Türkiye’de de ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Sivil kuruluşların, toplumun inşasında üstleneceği etkin rol için iyi bir örneklik teşkil eden İHH İnsani Yardım Vakfı, doğal afetler sonucu ortaya çıkan mağduriyetleri giderme konusunda çalışıyor; eğitim yardımları, Ramazan ve Kurban yardımları, arama kurtarma ve yetim destekleme çalışmaları gibi projelerle Türkiye’deki yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

Faaliyette bulunduğu coğrafyalarda kalıcı projeler hayata geçirmeyi önceleyen İHH İnsani Yardım Vakfı, T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından “Kaynaklarını En İyi Kullanan Vakıf” olarak tanımlanan ve TBMM Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görülmüştür.