Merhum işadamı Salih Tatlıcı’nın eşi Nurten Tatlıcı ile oğulları Uğur Tatlıcı;
1895 yılında Sultan II. Abdülhamit Han tarafından kurulan asırlık hayır kurumumuz Darülaceze’ye bağışta bulundular. Bu vesileyle, Darülaceze Başkanı Sayın Dr. Aylin ÇİFTÇİ tarafından bir şükran belgesi sunulmuştur.
Hayır amaçlı faaliyet gösteren kurumlarımıza desteğimiz devam edecek
Bağışla ilgili olarak Uğur Tatlıcı; “Sevgi ve şefkatle ihtiyacı olan herkese destek olan rahmetli babam Salih Tatlıcı’dan en çok duyduğum ‘darda ve sıkıntıda olan yaşlılarımızı ve kimsesiz çocuklarımızı mutlu etmek beni çok mutlu ediyor’ sözleriydi. Annem ve ben de ihtiyacı olan herkese kucak açan, böylesi kutsal bir amaç için kurulmuş asırlık Darülaceze kurumumuza destek olup ihtiyacı olan yaşlılarımızın ve kimsesiz çocuklarımızın yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu tür hayır amaçlı faaliyet gösteren kurumlarımızı desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.
Asırlık Şefkat Yuvası: Darülaceze
1895 yılında Sultan II. Abdülhamit Han tarafından kurulan Darülaceze günümüze kadar 30.000’i çocuk olmak üzere toplam 72.000 kişiye kucak açmıştır. Kuruluş felsefesinden ödün vermeden din, dil, ırk, sınıf, cinsiyet, mezhep farkı gözetmeksizin bakıma muhtaç yaşlı, engelli insanları, sokağa terk edilmiş kimsesiz yavruları bağrına basan bu asırlık kurumumuz; bütün bu özellikleriyle de dünyada pek benzeri olmayan çok özel bir hayır kurumumuz olarak varlığını sürdürmektedir.
Tamamen hayırseverlerin bağışlarıyla ayakta duran, devlete bağlı bir organizasyon yapısına sahip olmasına rağmen devlete yük olmadan faaliyetlerini sürdüren bu kurumumuzun, unutulmaya yüz tutmuş insani değerlerimizi ısrarla ayakta tutabilmesi ve taşıdığı dayanışma sembolü olma vasfının önemi nedeniyle hayırseverler tarafından nice yüzyıllar yaşatılması gerekmektedir.
Toplam 27.000 m2’lik bir alan üzerinde kurulan Darülaceze bünyesinde, 7 aceze (düşkünler) servisi, bir poliklinik, bir çocuk kreşi, içinde kütüphanesi bulunan rehabilitasyon merkezi, fırın, 3000 kişiye yemek yapabilecek kapasitede modern bir mutfak, kesimhane, kurban derilerini bir yıl süreyle muhafaza edebilecek buzhane, çamaşırhane ve kurumun ihtiyaçlarına cevap verecek ölçüde terzihane, matbaa, marangozhane, ayakkabı tamir atölyesi, demirhane mevcuttur.
Bu alanda belirtilen bağışlar ve yardım projeleri, vakfımızın kurucusu Nurten Tatlıcı ve onun değerli oğlu Uğur Tatlıcı tarafından, 2009 yılında ebediyete uğurladıkları, ismi vakfımız ile yaşamaya devam eden yardımsever insan merhum Salih Tatlıcı anısına ve onun yardımseverliğini kendi benliklerinde yaşatmak için şahsi gelirleri ile yapılmıştır.