Uğur ve Nurten Tatlıcı’dan Denizlerimizin Korunmasına Destek

Uğur ve Nurten Tatlıcı, denizlerimizin temiz tutulması için önemli çalışmalar yapan TURMEPA Deniz Temiz Derneği ile “Live Blue, Love Blue, Think Blue” (Maviyi Yaşa, Maviyi Sev, Maviyi Düşün) sloganıyla geliştirilen işbirliği projesi çerçevesinde, Ege Denizi’nin sıvı atıklardan temizlenmesi faaliyetlerine sponsor oldu.

Doğa ve çevre korunmasına duyarlılığı ve bu yöndeki faaliyetlere destekleriyle bilinen Uğur Tatlıcı,uzun yıllardır denizlerimizin temiz tutulması için gösterdiği faaliyetlerle bilinen TURMEPA Deniz Temiz Derneği’nin Ege Denizimizdeki özellikle teknelerin boşalttığı sıvı atıkların yol açtığı kirliliğin önüne geçmek için “Live Blue, Love Blue, Think Blue” (Maviyi Yaşa, Maviyi Sev, Maviyi Düşün) sloganıyla başlattığı projeye sponsor oldu.

Uğur ve Nurten Tatlıcı, TURMEPA’nın Deniz Temiz 3 ve Deniz Temiz 4 sıvı atık toplama teknelerine sponsor oldu

Uğur Tatlıcı, sponsorluk yapılan projeyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:“Doğa ve çevre korunmasına yönelik faaliyetlere desteklerimiz devam etmekte. Bunlara TURMEPA Deniz Temiz Derneği ile geliştirdiğimiz bu işbirliği ile yeni bir sayfa daha eklemek istedik. Dernek, uzun yıllardır denizlerimizin temiz tutulması için önemli çalışmalar yapan ve ülkemizin önde gelen büyük şirketlerinin de sponsor olduğu bir sivil insiyatif. Biz de kendilerine, özellikle yaz aylarında Ege Denizimizin doğa harikası masmavi sularını ziyaret edenyerli-yabancı çok sayıda teknenin sıvı atıklarını boşaltarak yarattığı kirliliğin önüne geçme yönünde bir destek vermek istedik.”

“Denizlerimizi ve kıyılarımızı ziyaret eden tekneler kurallara uymuyorlar”

“Marmaris Hisarönü mevkiinde Deniz Temiz 3 ve Marmaris Körfezi mevkiinde Deniz Temiz 4 sıvı atık toplama teknelerine sponsor olduk. Bu tekneler çalıştıkları bölgelerde buraları ziyaret eden teknelerin sıvı atıklarını toplayarak denizlerimizin temiz tutulması için önemli bir görev üstlenecekler. Zira, denizlerimizi ve sahillerimizi ziyaret eden teknelerin maalesef büyük bir çoğunluğu Marinalarda sıvı atık alım istasyonlarında veya 6 deniz mili açıkta bırakmak durumunda oldukları sıvı atıklarını gerekli kurallara uymayarak denizlerimizin kıyı bölgelerine boşaltmaktalar.”

Uğur Tatlıcı: “Sponsor olduğumuz Deniz Temiz 3 ve Deniz Temiz 4 tekneleri 1.200.000 litre atık su toplayacak.”

“Bunun önüne geçmek için sponsor olduğumuz Deniz Temiz 3 ve Deniz Temiz 4 isimli sıvı atık toplama tekneleri, 2013 yaz sezonunda 1 milyon 200 bin litre pis su ve sintine atığının denizlerimize karışmasının önüne geçecekler. TURMEPA Deniz Temiz Derneği ile denizlerimizin temiz tutulması yönündeki işbirliğimize bundan sonra vereceğimiz desteklerle de devam etmeyi düşünüyoruz.”

TURMEPA Deniz Temiz Derneği

TURMEPA Deniz Temiz Derneği, 8 Nisan 1994’te Rahmi Koç’un kurucu başkanlığında, Deniz Ticaret Odası ve denizi sevenlerce ülkemizin denizlerinin ve kıyı bölgelerinin korunmasını hedefleyerek oluşturulmuş bir sivil toplum insiyatifidir. Zaman içinde hayata geçirdiği projeleriyle ülkemizde ve uluslararası alanda geniş kamuoyunca bilinen bir etkinliğe ulaşan TURMEPA, sponsorların da desteğiyle ülkemizin önde gelen deniz odaklı sivil toplum kuruluşu haline gelmiştir. Bu alanda faaliyet gösteren uluslararası organizasyonların da desteğini alan TURMEPA Deniz Temiz Derneği, 19 Haziran 2000 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan dernek statüsü de kazanmıştır.