Uğur ve Nurten Tatlıcı’nın Desteği ile Denizlerimiz Daha Temiz

Merhum işadamı Salih Tatlıcı’nın eşi Nurten Tatlıcı ile oğulları Uğur Tatlıcı, denizlerimizin temiz tutulması için Deniz Temiz Derneği/Turmepa ile Ege’nin Mavi Yolculuk ve yat turizmindeki en popüler bölgeleri Marmaris ve Hisarönü sahillerinin temizliği için, sıvı atık toplama teknesi Deniz Temiz 3’e sponsor oldu.

Uğur Tatlıcı: “Rahmetli babamın vasiyetini yerine getiriyoruz”

Bağışla ilgili olarak Uğur Tatlıcı; “Rahmetli Babam; ‘suyu kirletmek geleceği kirletmek, hayatı tüketmektir’ derdi. Deniz kirliliğinin başlıca sebebi kimyasal, endüstriyel, tarımsal, evsel ve denizdeki teknelerden sorumsuzca boşaltılan atıklardır. Bu atıkların büyük bölümü deniz dibine çökerken, bir kısmı da kıyılara vuruyor, su yüzeyinde geziyor. Denizlere atılan bu atıklar güneş ve dalgaların etkisi ile daha küçük parçalara ayrılıyor ve bunlar denizlerde yaşayan balıkların, diğer canlıların ve nihayetinde tüm insanların sağlığı  için büyük tehlike arzediyor. Ben ve annem  denizlerimizi korumak içinaktif adımlar atmamız gerektiğine inanıyor, Deniz Temiz Derneği/Turmepa’ya gönülden destek olmayı insani bir görev olarak değerlendiriyoruz.”dedi.

Türkiye’nin denizlerini ve suyollarını koruma konusunda önemli bir rol üstlenen Deniz Temiz Derneği/TURMEPA

TURMEPA, ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla, 8 Nisan 1994 tarihinde Rahmi M. Koç’un kurucu başkanlığında, Deniz Ticaret Odası ve bir avuç deniz sevdalısıyla birlikte başlatılmış bir sivil toplum hareketidir. Hayata geçirdiği projelerle, gerek ulusal gerekse uluslararası alanda kamuoyunun yakından tanıdığı TURMEPA, 25 yıl içinde Türkiye’nin önde gelen deniz odaklı sivil toplum kuruluşu haline gelmiştir. 1995 yılında yayınladığı “Denizleri Koruma Deklarasyonu” ile IMO, UNEP, The Club of Rome, ICS ve IUCN gibi organizasyonların uluslararası platformlarda desteklerini alan TURMEPA, 19 Haziran 2000 tarihinde Bakanlar Kurulu’nca alınan kararla, kamu yararına çalışan dernek statüsünü elde etmiştir.

Türkiye’nin denizlerini ve suyollarını koruma konusunda önemli bir rol üstlenen TURMEPA, ülkemizin bu alanda faaliyet gösteren lider sivil toplum kuruluşudur. Ülkemiz, deniz ve kıyılarının gerek doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel kaynakları, gerekse biyolojik çeşitliliği ile hem sualtı hem de su üstü canlı ve cansız varlıkları açısından dünyanın en zengin ülkelerinden biridir.DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, kurulduğu günden bu yana deniz ve kıyılarımızın korunmasını ulusal bir öncelik haline getirerek gelecek nesillere, kalkınmada sürdürülebilirlik hedefine ulaşmış, yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.