Vakfımız, Dominik Cumhuriyeti’ndeki Kanserli Çocuklar İçin Bağışta Bulundu

Vakfımız; kanserli çocuklar ve ergenler için kapsamlı tıbbi tedavi ihtiyaçlarını karşılamaya ve yaşam kalitelerini iyileştirmeye odaklanan faaliyetler geliştirmeye kendini adamış Dominik Cumhuriyetinde faaliyet gösteren Fundacion Amigos Contra el Cancer Infantil (FACCI) vakfına bağışta bulundu. Bağışla ilgili adıgeçen vakıfdan Vakfımıza teşekkür belgesi sunuldu.

Bir çocuğu sağlığına kavuşturmaktan daha önemli ne olabilir?

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Rahmetli babam Salih Tatlıcı’nın vefatına yol açan kanserle savaşı nedeniyle ben ve annem Nurten Tatlıcı bu sürecin ne kadar zorlu olduğuna maalesef ilk elden şahit olduk. Kansere yakalananlar çocuklar olduğunda hassasiyetimiz daha da artmakta. FACCI Vakfı; Dominik Cumhuriyeti’nde düşük gelirli kanser hastası olan çocuklar için savaşmaya kendini adamış, ihtiyaç duydukları zamanda uygun tedaviyi almaları için destek programları aracılığıyla kanserli çocuğun ve ailesinin hayatta kalmasını ve yaşam kalitesini iyileştirmek için yüksek bir sorumluluk duygusuyla hareket eden, modern bir hizmet kurumudur. Salih Tatlıcı Vakfı olarak böyle kıymetli bir kuruma faydamız olabildiyse ne mutlu bize.” dedi.

Fundacion Amigos Contra el Cancer Infantil (FACCI)

Fundacion Amigos Contra el Cancer Infantil (FACCI), Dominik Cumhuriyeti, Santo Domingo’da 2003 yılında bir grup gönüllü arkadaş tarafından kurulan, kar amacı gütmeyen bir kuruluşdur.

Robert Reid Cabral Çocuk Hastanesi’nde (HIRCL) ve diğer sağlık merkezlerinde bakılan kanserli çocuk ve ergenlerin kapsamlı tıbbi tedavi ihtiyaçlarını karşılamaya ve yaşam kalitelerini artırmaya odaklanan faaliyetler geliştirmeye kararlıdır.

9 Ekim 2003 tarih ve 993 sayılı Kararname ile dahil edilmiştir ve 122-05 sayılı Kâr Amacı Gütmeyen Dernekler Yasası ile korunmaktadır.

Birlik ve dayanışma içerisinde şirketlerin ve bireylerin sponsorluğunda, bu çocukların hayatta kalmalarını ve yaşam kalitelerini artırmaya katkıda bulunan kapsamlı yardımlar sunmaktadır.