Vakfımızdan 4 Şubat Dünya Kanser Günü Bağışı

Vakfımız; 4 Şubat dünya kanser günü vesilesiyle; toplumun geneli adına kanserin önlenmesi ve kontrolüne yönelik stratejik eylemleri teşvik eden, kanserin önlenmesi, erken teşhisle ilgili program ve projelerin yanı sıra palyatif bakım ve araştırmaya fon toplayan ve yatırım yapan, kar amacı gütmeyen merkezi Brezilya’da bulunan “The Brazilian Cancer Foundation” vakfına bağışta bulundu. Bağışla ilgili adıgeçen kurumdan Vakfımıza teşekkür belgesi sunuldu.

Kanseri Hep Birlikte Mücadele Ederek Yenebiliriz.

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “İnsanların daha sağlıklı hayatlar yaşadığı ve nerede doğdukları, büyüdükleri, yaşları ne olursa olsun sağlık ve kanser hizmetlerine daha iyi erişebildikleri bir gelecek inşa etmek birlikte mümkün! Kanseri bilmek, önemsemek, korunmak ve tanıyı ertelemeden erken harekete geçmek gerekir. 4 Şubat Dünya Kanser Günü vesilesiyle, zor ve uzun bir tedavi gerektiren bu hastalıkla mücadele eden tüm yurttaşlarımıza ve dünyamızdaki tüm kanser hastalarına Vakıf olarak acil şifalar diliyoruz.” dedi.

THE BRAZILIAN CANCER FOUNDATION

Brezilya Kanser Vakfı, 1991 yılında Fundação Ary Frauzino para Pesquisa e Controle do Câncer yasal adı altında kuruldu ve 1980’den 1985’e kadar INCA’yı yöneten doktora saygı duruşunda bulunuldu. Vakfın orijinal adı biraz uzun olduğundan kısa sürede Ary Frauzino olarak tanındı. 2008 yılında toplumun her kesimiyle iletişimi kolaylaştırmak amacıyla isim sadeleştirildi ve marka yeniden formüle edildi. Fundação Ary Frauzino para Pesquisa e Controle do Câncer yasal adı korundu, ancak aynı zamanda halkla iletişim için daha basit olan Kanser Vakfı adı da benimsendi. Özet ismin yanı sıra, herkesin hayatı ve sağlığı adına ömür boyu bağlılığını daha özlü bir şekilde aktarabilmek için “ömür boyu seninle” sloganı eklendi. Yeni ticari markanın sembolü, insanları büyük amaçlara imza atmaya teşvik etmek için kullanılan bilinçlendirme kurdelelerinden ilham aldı. Bunlardan en bilineni AIDS ile mücadeleyi simgeleyen kırmızı kurdeledir. Ancak her renk farklı bir nedeni simgelemektedir. Kanser Vakfının kullandığı kurdelenin rengi mor olup, kanseri yenme mücadelesini simgelemktedir.

Brezilya Kanser Vakfı, kanserin önlenmesi, erken teşhis, yardım, kemik iliği ve göbek kordonu kanı nakli ile ilgili program ve projelerin yanı sıra palyatif bakım ve araştırmaya fon toplayan ve yatırım yapan, kar amacı gütmeyen bir kurumdur. Misyonu, toplumun geneli adına kanserin önlenmesi ve kontrolüne yönelik stratejik eylemleri teşvik etmek ve aynı zamanda Brezilya Ulusal Kanser Enstitüsü’nü (INCA) ve Brezilya Ulusal Kanser Kontrol Programının tüm faaliyetlerini desteklemektir. Ayrıca Brezilya genelindeki eyalet ve belediyelere kanser tedavisindeki süreçlerini iyileştirebilmeleri için danışmanlık hizmetleri de sunmaktadır (Onkolojik Dikkat Planı).