Vakfımızdan Dünya İnsani Yardım Günü Nedeniyle WHH’ye Destek

Görev Uğruna Hayatını Kaybedenleri Saygıyla Anıyoruz

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Irak Özel Temsilcisi Sérgio Vieira de Mello ve 21 meslektaşı; Bağdat’taki BM Genel Merkezi’nde düzenlenen bir intihar bombalamasında 19 Ağustos 2003 tarihinde öldürüldüler. 11 Aralık 2008 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 19 Ağustos’u “World Humanitarian Day” (WHD) (Dünya İnsani Yardım Günü) olarak belirlemeye karar verdi. Tüm dünya bu özel günde insani yardım davasının tanıtımında çalışan ve görev uğruna hayatını kaybedenleri saygıyla anmaktadır. Vakfımız bu özel gün vesilesiyle; Almanya’daki en büyük özel yardım kuruluşlarından biri olan, kurulduğu 1962 yılından bugüne kadar küresel açlığa karşı ve sürdürülebilir gıda güvenliği için mücadele eden Welthungerhilfe (WHH) siyasi ve dini olarak bağımsız yardım kuruluşuna bağışta bulundu. Bağışla ilgili olarak adıgeçen kuruluştan Vakfımıza teşekkür belgesi takdim edildi.

Açlığın olmadığı bir dünya hepimizin hedefi olmalı.

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Uluslararası günler; halkı endişe verici konularda eğitmek, küresel sorunları ele almak, siyasi iradeyi ve kaynakları harekete geçirmek ve insanlığın başarılarını kutlamak ve güçlendirmek için fırsatlardır. Hepimiz ortak insanlığımızı korumak ve güvence altına almak için daha fazlasını yapmalıyız. Dünya hızla değişiyor ve daha karmaşık hale geliyor. İnsani acıların olduğu her yerde, insani yardım görevlileri zorluk ve acıyı hafifletmek için çabalıyor. Vakıf olarak; “Tek Gezegen – Sıfır Açlık” sloganı ile açlıkla mücadelede kalıcı bir çözüm bulmak için 62 yıldır tüm dünyada çalışmalar yapan “Welthungerhilfe” (WHH) kuruluşuna bağışta bulunduk. Dünya İnsani Yardım Günü’nde, insani yardım görevlilerine ve tüm sivillere yönelik saldırıların sona ermesini talep ediyoruz.” dedi.

Welthungerhilfe (WHH)

Welthungerhilfe (WHH) Almanya’nın en büyük özel yardım kuruluşlarından biridir; siyasi ve dini açıdan bağımsızdır. Örgüt, “2030’a Kadar Sıfır Açlık” için mücadele etmektedir. 1962’de kurulduğundan beri, yaklaşık 72 ülkede 12.128’den fazla yurtdışı projesi için 5,07 milyar avroluk finansman sağlamıştır.

WHH, sadece 2023’te 36 ülkede 630 yurtdışı projesiyle yaklaşık 16,4 milyon kişiye destek sağlamıştır. Birçok insan artık daha fazla hasat yapmakta ve dolayısıyla beslenmelerini iyileştirebilmektedir. Artık evlerinde temiz içme suyu veya tuvaletleri var, bu da onları hastalıklara karşı daha az duyarlı hale getirmektedir. Çocuklar için WHH’nin desteği, fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin iyileştirilmesi şansı anlamına gelmektedir. WHH, insanların kendi kendilerine yardım edebilmeleri için güçlenmeleri ilkesi üzerine çalışmalarını sürdürmekte ve bu ilkesini, afet sonrası hızlı yardımdan rehabilitasyona, ulusal ve uluslararası ortak kuruluşlarla uzun vadeli kalkınma iş birliği projelerine kadar uzanan önlemlerle hayata geçirmektedir.