Vakfımızdan Çocuklarımızın Eğitimine Destek

Çocuklarımızın dünyadaki yaşıtlarından geri kalmamaları, daha iyi, daha modern eğitim görebilmeleri için Vakıf olarak “akıllı tahta” ihtiyaçlarını karşılamak için Bursa Nilüfer Şehitler Ortaokulu’na bağışta bulunduk.

Eğitime destek Vakfımızın önceliği

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Günümüz teknolojisi her alanda olduğu gibi eğitim sektörüne de yenilikler getirmiştir. Bilgiye ulaşmanın en kolay yolu olan teknolojik ürünler, artık okullarımızda eğitim araç ve gereçleri arasında yoğun bir şekilde yer bulmaya başlamıştır. Günümüzde akıllı tahta gibi teknolojik ürünler  sayesinde eğitimde kazanılan zaman, çalışma kapasitesi ve kolaylıklar hem öğrenciler üzerinde verimli olmuş hem de öğretmenlerin işlerini biraz daha kolaylaştırmıştır. Biz de Vakıf olarak her fırsatta eğitime destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Akıllı tahta Nedir?
Akıllı tahta ürünleri, bilgisayarın hızını ve esnekliğini kullanarak öğrencilere interaktif bir eğitim imkanı sağlayan teknolojik ürünlerdir. Bu ürünler, internete bağlanıp video, yazı veya web sitelerine giriş yapabildiği gibi yazı tahtası olarak da tercih edilebilmektedir.

Akıllı tahtalar, öğretmenler için kalem gereksinimi olmadan dokunmatik şekilde yazı yazabilme ve bilgi aktarabilme şansı tanımaktadır. Bu sayede eğitimde çok daha hızlı ve verimli bir altyapı oluşturulabilmiştir.

Akıllı tahtanın eğitim ve öğretime getirdiği kolaylıklar:

• Sanal ortamda her türlü doküman ve veri üzerine işlem yapılmasına izin vermektedir.
• Öğretmenlerin ders işleme kapasitesini arttırmakta, öğrencilere keyifli bir eğitim deneyimi sunabilmektedir.
• Öğrencilerin daha verimli bir eğitim almalarını sağlamaktadır.
• İnteraktif uygulamalar sayesinde öğrencilerin yaratıcı bir düşünce kabiliyeti geliştirmelerine neden olmaktadır.
• Derslerin daha kalıcı ve profesyonel olmasını sağlamaktadır.
• Öğrenciler ve öğretmenler, işlenen derslere istedikleri zaman erişim sağlayabilmektedir.
• Son olarak kalem ve tebeşir gibi ürünlere ihtiyaç duyulmadığı için idar kazanç sağladığını da belirtmekte fayda var.