Bedensel Engelli Ailelerin Çocuklarına Eğitim Yardımı

Merhum işadamı Salih Tatlıcı’nın eşi Nurten Tatlıcı ile oğlu Uğur Tatlıcı’nın eğitim alanındaki destekleri devam ediyor. Uğur ve Nurten Tatlıcı son olarak Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği’ne yaptıkları bağışla, bedensel engelli ailelerin ilköğretim çağındaki çocukları için eğitim desteği sağladılar.

Uğur Tatlıcı ile annesi Nurten Tatlıcı, merhum işadamı hayırsever insan Salih Tatlıcı’nın kendilerine sözlü vasiyeti olan, ihtiyaç sahibi insanlara destek olmaları yönündeki öğütlerini yerine getirmeye devam ediyorlar. Bu yöndeki bağışlarına son olarak, ülkemizde ortopedik bedensel engeli olan vatandaşlarımıza hizmet eden önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği vasıtasıyla, bedensel engelli ailelerin ilköğretim çağındaki çocuklarına eğitim desteği sağladılar.

Uğur Tatlıcı: “Engelli vatandaşlarımızla dayanışma ve desteğimize devam edeceğiz”

Konuyla ilgili olarak Uğur Tatlıcı, “Merhum babam Salih Tatlıcı, hayattayken ihtiyaç sahibi insanlara yardım eden hayırsever bir insandı ve bize de bu yönde vasiyeti vardı. Annemle birlikte babam adına yaptığımız yardım ve bağışlarla, onun anısını saygıyla yaşatmaya çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımıza özellikle destek oluyoruz. Engellilerin sosyal hayata katılmalarının önündeki engelleri kaldırma yönündeki dikkat çekici çalışmalarıyla, ülkemizdeki önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği’yle geliştirdiğimiz dayanışma ile de, bedensel engelli ailelerin ilköğretim çağındaki çocuklarına eğitim desteği sağlayarak ortopedik engelli vatandaşlarımızın yanında olmak istedik. Bedensel engelli vatandaşlarımıza desteğimize ve onlarla dayanışmamıza devam edeceğiz” açıklaması yapmıştır.

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği

1993 yılından beri faaliyette olan Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği (BEDD), Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan bir dernek statüsü alarak, ülkemizdeki ortopedik engeli olan vatandaşlarımızın eğitim ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında, engellilerin önündeki engellerin kaldırılarak sosyal hayata daha aktif katılmaları ve sosyal dayanışmaları için çok önemli çalışmalar yapmaktadır. Dernek, çok sayıda devlet ve kurum ödülü aldığı bütün bu etkinlikleriyle beraber, engellileri temsil eden diğer sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak geliştirdiği sosyal faaliyetlerle de, engellilerin sorunlarıyla ilgili toplumda farkındalık yaratacak eğitim ve tanıtım çalışmalarında bulunmaktadır..