“5 Haziran Dünya Çevre Günü”ne Destek Verdik

Salih Tatlıcı Vakfı, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” vesilesiyle, kuşların ve daha geniş çevrenin korunmasını teşvik etmek için İngiltere’de ve dünya çapında bitki, hayvan ve habitatların korunmasına için çalışan yaklaşık 134 yıllık geçmişi olan Royal Society for The Protection of Birds (RSPB) derneğine bağışta bulundu.

Hepimiz Çevre Bilinci Sahibi Olduğumuzda Her Yer Cennete Dönüşecektir

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; Dünyamızı temiz ve renkli tutmak bizim elimizde. Yeşil bir gelecek için yeşil adımlar atmak gerekir.

Çevre konusunda toplumsal duyarlılığın artarak devam etmesi, gelecek nesillere yaşanılabilir, sağlıklı, yeşil ve temiz bir dünya bırakılması artık zorunludur. Çocukların geleceği için onlara daha yaşanır bir dünya bırakmak zorundayız. Tek değiliz. Bizden önce de bu topraklarda bir hayat vardı, bizden sonra da olacak. Herkesin sağlıklı, temiz ve zarar görmemiş bir çevrede yaşaması dileğiyle, Dünya Çevre Günü kutlu olsun.” dedi.

Royal Society for The Protection of Birds (RSPB)

Kraliyet Kuşları Koruma Derneği (RSPB), İngiltere ve Galler ve İskoçya’da kayıtlı bir hayır kurumudur. 1889’da kurulmuştur. Birleşik Krallık genelinde halkı bilinçlendirme kampanyaları, dilekçeler ve doğa rezervlerinin işletilmesi yoluyla kuşların ve daha geniş çevrenin korunmasını teşvik etmek için İngiltere’de ve dünya çapında çalışmaktadır.

Kraliyet Kuşları Koruma Derneği; habitatları koruyor, türleri kurtarmakta ve doğa ve iklim acil durumunun sona erdirilmesine yardımcı olmaktadır. Bunu beş ana çalışma alanı aracılığıyla yapmaktadır: bilim, türler, yerler, insanlar ve politika.

Bugün RSPB, koruma ve çevrecilik konusunda Hükümet politikalarına tavsiyelerde bulunmak için hem kamu hizmeti hem de Hükümet ile birlikte çalışmaktadır. Birleşik Krallık’ta bulunan tüm kuşlar için resmi koruma durumu listesini belirleyen birkaç kuruluştan biridir. RSPB, dünya çapında doğayı kurtarmak için birlikte çalışan kuruluşlardan oluşan bir ağ olan Bird Life International’ın bir parçasıdır.