Vakfımız, Kızılay’ın Deprem Yardım Kampanyasına Destek Oldu

Salih Tatlıcı Vakfı,  Kızılay tarafından başlatılan “Yaralarımızı Birlikte Saralım” yardım kampanyasına bağışta bulundu.

Deprem  mağdurlarına destek olmak insanlık görevidir

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Tüm ulusumuza büyük bir acı yaşatan büyük deprem felaketinde 10 günü geride bıraktık. Enkaz altından çıkarılmayı bekleyenler için umudumuz sürmektedir. Bölgede yaşamlarını sürdürenler için başta barınma ve ısınma, beslenme, giyim ve hijyen gibi yaşamsal ihtiyaçlar her geçen gün artarak devam etmektedir. Bu nedenle Vakıf olarak; her zaman olduğu gibi afetten etkilenen tüm bölgelerdeki vatandaşlarımızın yaralarını birlikte sarmak için afet seferberliği başlatan, Kızılay’ımızın organize ettiği “Yaralarımızı Birlikte Saralım” kampanyasını can-ı gönülden destekliyoruz.” dedi.

İnsancıllığın, tarafsızlığın, barışın simgesi Türkiye Kızılay Derneği

Savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayırım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan “Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti” adıyla 11 Haziran 1868 tarihinde kurulmuştur. Kızılay’ın alameti, beyaz zemin üzerinde karşıdan bakarken sola doğru açık kırmızı “ay” dır. Yalnız Kızılay bayrağında “ay”ın açık yüzü bayrak direğinin tersine doğrudur. Kızılay, 1876 Osmanlı- Rus Savaşı’ndan 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na kadar geçen süre içinde, Türkiye’nin taraf olduğu tüm savaşlarda, cephe gerisinde kurduğu seyyar ve sabit hastaneler, hasta taşıma servisleri, donattığı hastane gemileri, yetiştirdiği hemşireler ve gönüllü hasta bakıcılar aracılığıyla savaş alanında yaralanan ya da hastalanan on binlerce Mehmetçik’in dost ve düşman askerinin bakım ve tedavisine yardımcı olmuş, Türk olsun düşman olsun savaş esirlerine gereken insancıl yardımları yapmış; savaştan etkilenen sivil halkın bakımı ve korunması için çaba göstermiştir.

Kızılay’ın amacı, her nerede görülür ise, hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insanın hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu, saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı getirmeye uğraşmaktır. Kızılay ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesidir. Kızılay, Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Topluluğu’nun temel ilkelerini paylaşır. Bunlar; insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik ve evrensellik ilkeleridir. Kızılay, tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tâbi, kâr amacı gütmeyen, yardım ve hizmetleri karşılıksız olan ve kamu yararına çalışan bir gönüllü sosyal hizmet kuruluşudur.

Bu alanda belirtilen bağışlar ve yardım projeleri, vakfımızın kurucusu Nurten Tatlıcı ve onun değerli oğlu Uğur Tatlıcı tarafından, 2009 yılında ebediyete uğurladıkları, ismi vakfımız ile yaşamaya devam eden yardımsever insan merhum Salih Tatlıcı anısına ve onun yardımseverliğini kendi benliklerinde yaşatmak için yapılmıştır.

İHH İnsani Yardım Vakfı’na Bağışta Bulunduk

Salih Tatlıcı Vakfı, güneydoğu bölgemizde yaşanan yüzyılın deprem afetinde enkaz altında kalan canlarımızı sağ salim kurtarmak için, kendi canlarını da tehlikeye atarak büyük bir özveriyle canla başla çalışan “İHH İnsani Yardım Vakfı”’na bağışta bulundu.

İnsanlığa özveri ile hizmet eden kuruluşları candan destekliyoruz

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Ülkemizin karşılaştığı büyük deprem afeti nedeniyle milletçe üzüntümüz her geçen gün artarak sürüyor. Kendi canlarını tehlikeye atarak enkaz altından başka canları sağ salim kurtarmaya çalışanlar başta olmak üzere, afet bölgesine yardım götürmek için büyük bir özveri ile çabalayanların haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Bu defa da Vakfımız; din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş tüm insanlara insani yardım ulaştırmak için çalışan başta Türk halkı olmak üzere tüm dünyanın sevgisini ve güvenini kazanan “İHH İnsani Yardım Vakfı”’na bağışta bulundu..” dedi.

İnsan hak ve hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı

İHH İnsani Yardım Vakfı, 1992 yılında ortaya çıkan Bosna Savaşı’na kayıtsız kalamayan gönüllülerin başlatmış olduğu insani yardım çalışmalarının, 1995 yılında vakıf olarak yapılanması ile İstanbul’da hayat bulmuştur.

İHH İnsani Yardım Vakfı; bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere 1992 yılından bu yana çalışmaktadır. Gönüllü faaliyetlerle başlayan ve 1995 yılında kurumsallaşan bu çalışmalar kısa sürede 123 ülkeye yayılmış ve Türkiye’den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olmuştur.

Asya’dan Afrika’ya, Balkanlar’dan Uzakdoğu’ya dünyanın farklı bölgelerinde hayata geçirdiği çalışmaların yanı sıra Türkiye’de de ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Sivil kuruluşların, toplumun inşasında üstleneceği etkin rol için iyi bir örneklik teşkil eden İHH İnsani Yardım Vakfı, doğal afetler sonucu ortaya çıkan mağduriyetleri giderme konusunda çalışıyor; eğitim yardımları, Ramazan ve Kurban yardımları, arama kurtarma ve yetim destekleme çalışmaları gibi projelerle Türkiye’deki yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

Faaliyette bulunduğu coğrafyalarda kalıcı projeler hayata geçirmeyi önceleyen İHH İnsani Yardım Vakfı, T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından “Kaynaklarını En İyi Kullanan Vakıf” olarak tanımlanan ve TBMM Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görülmüştür.

Bu alanda belirtilen bağışlar ve yardım projeleri, vakfımızın kurucusu Nurten Tatlıcı ve onun değerli oğlu Uğur Tatlıcı tarafından, 2009 yılında ebediyete uğurladıkları, ismi vakfımız ile yaşamaya devam eden yardımsever insan merhum Salih Tatlıcı anısına ve onun yardımseverliğini kendi benliklerinde yaşatmak için yapılmıştır.