Doğayı Seviyoruz ve Korumak İçin Güçlü Destek Veriyoruz

Salih Tatlıcı Vakfı olarak; hayvanların, bitkilerin ve habitatların doğal çeşitliliğini korumak, biyoçeşitliliği güçlendirmek, doğal manzaraları ve kaynakları korumak için projeler üreten, İsviçre’de 1909 yılında kurulmuş ve İşviçre’nin en eski doğa koruma kuruluşu ve aynı zamanda uluslararası düzeyde “Friends of the Earth Intermational”’in de üyesi olan “Pro Natura” organizasyonuna bağışta bulunduk.

Pro Natura yönetimi tarafından Vakfımıza teşekkür belgesi sunuldu.

Çevre Sorunları Sınırlarda Bitmiyor

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “İklim değişikliği ve küresel enerji krizi dünya çapında milyarlarca insanın hayatını ve geçim kaynaklarını tehdit ediyor ve en çok da en yoksulları vuruyor. Ekonomik sistemimizin insanların yaşamlarını ve çevreyi iyileştirmek için çalışması gerektiğine inanıyoruz. Herkes için sürdürülebilir bir gelecek için ormanları acilen korumamız gerekiyor. İnsanlar kendilerini doğaya daha yakın hissettikleri ve kişisel davranış ve alışkanlıklarını sorgulamaya teşvik edildikleri takdirde çevreye karşı daha özenli ve saygılı davranacaklardır. Doğayı ve çevreyi korumak amacıyla çalışan ulusal organizasyonlara verdiğimiz desteğe ilave olarak “Pro Natura” gibi uluslararası düzeyde çalışan köklü organizasyonlara da desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Pro Natura

Pro Natura, İsviçre’nin en eski doğa koruma kuruluşudur.

Doğayı sever, çıkarlarını savunur ve ona güçlü bir ses verir. Hayvanların, bitkilerin ve habitatların doğal çeşitliliği korunması ve teşvik edilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. 1909 yılında kurulan organizasyonun öncü başarılarından biri, İsviçre Ulusal Parkı’nın oluşturulmadır. Bugün Pro Natura, yaklaşık 700 doğa rezervini denetlemekte ve İsviçre’de bir düzine doğa merkezini yönetmektedir. Ulusal düzeyde, merkezi teşkilatı aracılığıyla hareket etmekte, ancak kanton ofisleriyle de tüm İsviçre bölgelerinde faaliyet göstermektedir.

Pro Natura ayrıca “Friends of the Earth International”‘ın bir üyesi olarak uluslararası düzeyde de aktiftir. Yaklaşık 170.000 üye ve 25.000 sadık bağışçı ile geniş bir desteğe sahiptir. Pro Natura, Zewo* sertifikalıdır.

*Zewo – Bağışınız Emin Ellerde

Zewo, İsviçre hayır kurumları için standartları belirleyen bir kuruluştur. Bu standartlar şu hususları kapsar: etik ve dürüstlük, kurumsal yönetişim, fonların verimli kullanımı, sonuçlar, doğru ve adil muhasebe, şeffaflık, hesap verebilirliğin yanı sıra kaynak yaratma ve iletişim. Zewo, Hayır kurumlarını bu standartlara göre izlemekte ve standartlarını karşılayan kuruluşlara Zewo Kaşesi vermektedir. Ayrıca halka İsviçre’deki bağışlar, bağış toplama ve hayır kurumları hakkında bilgi vermektedir.