Vakfımızdan Down Sendromluların Rehabilitasyonu İçin Destek

Vakıf olarak; down sendromlu kişilerin ve farklı zihinsel engelleri olan diğer kişilerin bireysel özerkliklerini ve tam sosyalleşmelerini sağlamak, çocuklara, ailelere ve engelli bireylere anında ve etkili destek sağlamak amacıyla İspanya’da kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşu Down Syndrome Foundation of Madrid” (Down Madrid)* vakfına bağışta bulunduk.

*Madrid Down Sendromu Vakfı

Hayata Değer Katan Projeleri Destekliyoruz

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Down Sendromunu duyurmak, toplumsal farkındalığı yükseltmek için sürekli çalışan, toplumun engellilik algısını etkileyen projeler yürüterek Down Sendromlu bireylerin bebeklikten itibaren her yaşta ve konumda karşılaştıkları ayrımcılık ile mücadele ederek, fırsat eşitliği sağlamayı ve toplumdaki vazgeçilmez yerlerini sağlamlaştırmayı, yaşam kalitelerinin iyileştirilerek tam sosyalleşmelerini amaçlayan, kısaca hayata değer katan tüm projeleri Vakıf olarak desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

Down Syndrome Foundation of Madrid

Madrid Down Sendromu Vakfı (Down Madrid), 30 yılı aşkın bir süre önce, kendilerini “Down Sendromuna” adamış aileler ve profesyoneller için bir buluşma noktası oluşturmak amacıyla bir araya gelen bir grup ailenin coşkusu ve çalışmasının bir sonucu olarak doğan, kamu yararına çalışan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.

Amacı, down sendromlu kişilerin ve farklı zihinsel engelleri olan diğer kişilerin bireysel özerkliklerini ve tam sosyalleşmelerini sağlamaktır. “Down Madrid”in misyonu, Down sendromlu veya diğer zihinsel engelleri olan kişilerin yaşam hakkını ve onurunu, ayrıca onların tam aile, okul, iş ve sosyalleşme hakkını savunmak ve doğumdan yaşlanmaya kadar yaşam kalitelerini iyileştirmektir. Bunu her zaman onların katılımıyla ve onları organizasyonun merkezine ve kalbine yerleştirerek yapmaktadır. Vakfın vizyonu, tüm toplumların zihinsel engellilerin tam olarak dahil edildiği ve tüm haklarının tanındığı bir topluma dönüşmesidir.