Vakfımızdan Çocuklarımızın Eğitimine Destek

Çocuklarımızın dünyadaki yaşıtlarından geri kalmamaları, daha iyi, daha modern eğitim görebilmeleri için Vakıf olarak “akıllı tahta” ihtiyaçlarını karşılamak için Bursa Nilüfer Şehitler Ortaokulu’na bağışta bulunduk.

Eğitime destek Vakfımızın önceliği

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Günümüz teknolojisi her alanda olduğu gibi eğitim sektörüne de yenilikler getirmiştir. Bilgiye ulaşmanın en kolay yolu olan teknolojik ürünler, artık okullarımızda eğitim araç ve gereçleri arasında yoğun bir şekilde yer bulmaya başlamıştır. Günümüzde akıllı tahta gibi teknolojik ürünler  sayesinde eğitimde kazanılan zaman, çalışma kapasitesi ve kolaylıklar hem öğrenciler üzerinde verimli olmuş hem de öğretmenlerin işlerini biraz daha kolaylaştırmıştır. Biz de Vakıf olarak her fırsatta eğitime destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Akıllı tahta Nedir?
Akıllı tahta ürünleri, bilgisayarın hızını ve esnekliğini kullanarak öğrencilere interaktif bir eğitim imkanı sağlayan teknolojik ürünlerdir. Bu ürünler, internete bağlanıp video, yazı veya web sitelerine giriş yapabildiği gibi yazı tahtası olarak da tercih edilebilmektedir.

Akıllı tahtalar, öğretmenler için kalem gereksinimi olmadan dokunmatik şekilde yazı yazabilme ve bilgi aktarabilme şansı tanımaktadır. Bu sayede eğitimde çok daha hızlı ve verimli bir altyapı oluşturulabilmiştir.

Akıllı tahtanın eğitim ve öğretime getirdiği kolaylıklar:

• Sanal ortamda her türlü doküman ve veri üzerine işlem yapılmasına izin vermektedir.
• Öğretmenlerin ders işleme kapasitesini arttırmakta, öğrencilere keyifli bir eğitim deneyimi sunabilmektedir.
• Öğrencilerin daha verimli bir eğitim almalarını sağlamaktadır.
• İnteraktif uygulamalar sayesinde öğrencilerin yaratıcı bir düşünce kabiliyeti geliştirmelerine neden olmaktadır.
• Derslerin daha kalıcı ve profesyonel olmasını sağlamaktadır.
• Öğrenciler ve öğretmenler, işlenen derslere istedikleri zaman erişim sağlayabilmektedir.
• Son olarak kalem ve tebeşir gibi ürünlere ihtiyaç duyulmadığı için idar kazanç sağladığını da belirtmekte fayda var.

Bu alanda belirtilen bağışlar ve yardım projeleri, vakfımızın kurucusu Nurten Tatlıcı ve onun değerli oğlu Uğur Tatlıcı tarafından, 2009 yılında ebediyete uğurladıkları, ismi vakfımız ile yaşamaya devam eden yardımsever insan merhum Salih Tatlıcı anısına ve onun yardımseverliğini kendi benliklerinde yaşatmak için yapılmıştır.

Merhum Salih Tatlıcı’yı Vefatının 14. Yılında Eğitime Destekle Anıyoruz

Bilindiği gibi Vakfımız merhum işadamı Salih Tatlıcı’nın eşi Nurten Tatlıcı ile oğulları Uğur Tatlıcı tarafından “Salih Tatlıcı” adını yaşatmak için kuruldu.

Vakıf olarak, Salih Tatlıcı’nın vefatının 14. yılı olan bugün merhum büyüğümüzü saygıyla, özlemle anıyoruz.

Bu vesileyle Vakıf olarak; 11 ilimizde yaşanan depremde anne ve/veya babasını kaybeden depremzede çocuklarımıza çok daha fazla imkân tanımak, 8 yıl kesintisiz nitelikli eğitim vermek, hak ettikleri nitelikli eğitimi sunmak ve deprem bölgesinden çok daha fazla öğrenciye ulaşmak adına yeni bir bağış kampanyası başlatan Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışta bulunduk. Bağış nedeniyle Darüşşafaka Cemiyeti tarafından Vakfımıza sertifika takdim edildi.

Her Fırsatta Eğitime Destek Vermek Rahmetli Babamın da Önceliğiydi

Bağışla ilgili olarak Vafımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Rahmetli babam eğitime çok önem verirdi. Biz de Vakıf olarak vefatının 14. yılında sevgili babamın anısına; anne ve/veya babasını kaybetmiş, maddi imkânları yetersiz, yetenekli çocuklarımıza her zaman şefkat yuvası olan, bu zamana kadar, deprem gibi doğal afetlerden zarar gören bölgelerden getirdikleri çocuklarımıza kol kanat germiş olan, nitelikli eğitim almalarını sağlayarak onları pırıl pırıl geleceklerine hazırlayan, şimdi de 11 ilimizde yaşanan depremde anne ve/veya babasını kaybeden çocuklarımıza 8 yıl kesintisiz nitelikli eğitim vermek amacıyla kontenjanlarını arttırmak için deprem destek kampanyası başlatan 160 yıllık geçmişiyle ülkemizde sürdürülebilir kurumlara önemli bir örnek teşkil eden Darüşşafaka’mıza katkı sağladık.”  dedi.

160 yıldır eğitimde fırsat eşitliği sağlayan geleneksel kurumumuz Darüşşafaka Cemiyeti

Yusuf Ziya Paşa, Gazi Ahmed Muhtar Paşa, Vidinli Hüseyin Tevfik Paşa, Sakızlı Ahmet Esat Paşa ve Ali Naki Efendi tarafından “Cemiyet-i Tedrisiye-i İslamiye” adlı dernek, 30 Mart 1863 tarihli Sultan Abdülaziz Han’ın fermanıyla kuruldu. Amacı; yoksul ve yetim çocukların eğitim-öğretimine destek olmaktı. Pek çok Osmanlı paşası ve aydınının üyesi olduğu Dernek, Türkiye tarihinin eğitim alanındaki ilk sivil örgütlenme örneğini oluşturdu. Darüşşafaka Eğitim Kurumları; 1863 yılından bugüne hayırseverlerin bağışlarıyla, iyi eğitim imkânı olmayan yetenekli gençleri evrensel değerleri benimsemiş, özgüvenli, ülkesine ve topluma karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde lider bireyler olarak yetiştirmektedir. Darüşşafaka Cemiyeti; Darüşşafaka Lisesi’nden mezun olarak üniversiteye devam eden mezunlarına da karşılıksız burs desteği sağlamaktadır. Öte yandan 2014 yılından itibaren Darüşşafaka mezunu olmayan üniversite öğrencileri için de yükseköğrenim burs programı bulunmaktadır.

Bu alanda belirtilen bağışlar ve yardım projeleri, vakfımızın kurucusu Nurten Tatlıcı ve onun değerli oğlu Uğur Tatlıcı tarafından, 2009 yılında ebediyete uğurladıkları, ismi vakfımız ile yaşamaya devam eden yardımsever insan merhum Salih Tatlıcı anısına ve onun yardımseverliğini kendi benliklerinde yaşatmak için yapılmıştır.

Dost Ülke Brezilya’daki Çocukların Eğitimine Katkıda Bulunduk

Brezilya’da gecekondu mahallerinde çok zor koşullarda yaşayan çocuklara modern dünyada ihtiyaç duydukları temel becerileri kazandırmak, sosyal ve duygusal öğrenmelerini geliştirmek için büyük çaba gösteren “EduMais” isimli organizasyona Salih Tatlıcı Vakfı olarak bağışta bulunduk. Bağışla ilgili olarak organizasyon tarafından Vakfımıza teşekkür belgesi sunuldu.

Çocuklar kendilerini daha iyi hissettikleri zaman daha iyisini yaparlar

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; ”Vakıf olarak çocukların eğitimine destek olmak önceliğimizdir. Dünyanın neresinde olursa olsun maddi olanakları yetersiz ailelerin çocuklarına temel becerileri kazandırarak yaşamalarını sürdürebilmek için fırsat eşitliği sağlamak gerekir. Bu defa dost ülke Brezilya’da gecekondu mahallelerinde çok zor koşullarda yaşayan çocukları hayata kazandırmak için büyük çaba sarfeden bir sivil toplum kuruluşu olan“EduMais” isimli organizasyona destek verdik. Çocuklar kendilerini daha iyi hissettiklerinde çok daha başarılı olacaklarıdır.” dedi.

“EduMais” hakkında

1965 yılında Hollanda’da doğan EduMais’in Kurucusu Diana Nijboer; Rio’nun gecekondu mahallelerinde bir dizi sivil toplum kuruluşu için gönüllü olarak çalışmaya başladı ve bunların nasıl işledikleri, ne yaptıkları ve neyin fark yarattığı konusunda deneyim kazandı. “Favela” denilen gecekondu mahallelerinde birçok evde oturma odası, tek bir alanda yatak odası ve mutfaktır. Evlerinin dışında devam eden silahlı çatışmaların travmasının yanında çoğu çocuğun kendi yatak odası bir yana, kendi yatağı bile yoktur. Bu zor koşullarda yaşamanın bu gençlerin inançları ve yaşamları üzerinde derin bir etkisi vardır. Sık silahlı çatışmalar, çocukların güvenlik ve güvensizlik arasında ayrım yapmakta zorlanabileceği anlamına gelir. Yoksulluk, cinsel istismar, gıda güvensizliği ve ev istikrarsızlığı çocuklar için beyin değiştiren strese neden olan diğer faktörlerdir. Bütün bunlar hem davranışlarını hem de öğrenme yeteneklerini etkiler. Travma ve stres, genç bir kişinin beyin fonksiyonlarını değiştirebilir, öğrenmeyi etkileyebilir, davranış sorunlarına neden olabilir ve bir şiddet döngüsünü ateşleyebilir. Ancak sadece bu da değil: çocukların modern dünyada konuşma İngilizcesi ve Web ve Oyun Tasarımı gibi temel becerileri geliştirme fırsatlarına ihtiyaçları vardı. Ancak her şeyden önce, travmalarını işlemek ve sosyal ve duygusal öğrenmelerini geliştirmek için de yardıma ihtiyaçları vardı. Bu olmadan, akademik potansiyelleri sonsuza kadar engellenir ve yerine getirilemezdi.

EduMais’in hedefi 2026 yılına kadar kendi bağımsız tamamlayıcı eğitim okuluna sahip olmasıdır. Bu okul, EduMais’in şu anda sahip olduğu aynı ilkelere dayanacaktır: akademik ve beden eğitiminin yanı sıra sosyal ve duygusal öğrenmeyi geliştirmek. Amaç, devlet okullarındaki imkanları kısıtlı öğrencilerin gelişimini desteklemek için eksiksiz bir tamamlayıcı eğitim programı sağlamaktır.

Bu alanda belirtilen bağışlar ve yardım projeleri, vakfımızın kurucusu Nurten Tatlıcı ve onun değerli oğlu Uğur Tatlıcı tarafından, 2009 yılında ebediyete uğurladıkları, ismi vakfımız ile yaşamaya devam eden yardımsever insan merhum Salih Tatlıcı anısına ve onun yardımseverliğini kendi benliklerinde yaşatmak için şahsi gelirleri ile yapılmıştır.

Nurten ve Uğur Tatlıcı’dan Darüşşafaka Cemiyeti’ne Bağış

Merhum işadamı Salih Tatlıcı’nın eşi Nurten Tatlıcı ile oğulları Uğur Tatlıcı; “Babalar Günü” münasebetiyle annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli ve başarılı çocuklarımızın ve gençlerimizin ortaokuldan üniversiteye, eğitimine destek olabilmek amacıyla Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışta bulundular.

Bağış nedeniyle Darüşşafaka Cemiyeti tarafından Sayın Nurten ve Uğur Tatlıcı’ya sertifika takdim edildi.

Eğitime Destek Birinci Önceliğimizdir

Bağışla ilgili olarak Uğur Tatlıcı; “Anne ve babamız bizim bu dünyada sahip olabileceğimiz en değerli varlıklarımızdır. Geleneklerimizde babalarımız evlerimizin temel direği olarak tarif edilir. Baba olmadan ailenin ayakta kalması çok zordur. Babanın varlığı çocuklara güven verir ve kendilerini daha güçlü hissederler. Ben de 13 yıldır her zaman yokluğunu hissettiğim merhum babam Salih Tatlıcı’yı büyük bir özlemle ve rahmetle anıyorum. Küçük yaşta annesini, babasını kaybetmiş, maddi olanağı olmadığı için iyi bir eğitim alamayacak çocukları yetiştirip hayata kazandıran, fırsat eşitliği sağlayan, böylesi kutsal bir görevi üstlenen, geleneklerini korumayı ilke edinmiş olan, ülkemizin eğitim alanındaki ilk köklü sivil toplum kuruluşu, 158 yıllık geçmişiyle ülkemizde sürdürülebilir kurumlara örnek teşkil eden Darüşşafaka’mıza “Babalar Günü” vesilesiyle katkı sağlamış olmaktan çok mutluyuz” dedi.  

Darüşşafaka Cemiyeti

Yusuf Ziya Paşa, Gazi Ahmed Muhtar Paşa, Vidinli Hüseyin Tevfik Paşa, Sakızlı Ahmet Esat Paşa ve Ali Naki Efendi tarafından “Cemiyet-i Tedrisiye-i İslamiye” adlı dernek, 30 Mart 1863 tarihli Sultan Abdülaziz Han’ın fermanıyla kuruldu. Amacı; yoksul ve yetim çocukların eğitim-öğretimine destek olmaktı. Pek çok Osmanlı paşası ve aydınının üyesi olduğu Dernek, Türkiye tarihinin eğitim alanındaki ilk sivil örgütlenme örneğini oluşturdu. Darüşşafaka Eğitim Kurumları; 1863 yılından bugüne hayırseverlerin bağışlarıyla, iyi eğitim imkânı olmayan yetenekli gençleri evrensel değerleri benimsemiş, özgüvenli, ülkesine ve topluma karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde lider bireyler olarak yetiştirmektedir. Darüşşafaka Cemiyeti; Darüşşafaka Lisesi’nden mezun olarak üniversiteye devam eden mezunlarına da karşılıksız burs desteği sağlamaktadır. Öte yandan 2014 yılından itibaren Darüşşafaka mezunu olmayan üniversite öğrencileri için de yükseköğrenim burs programı bulunmaktadır.

Bu alanda belirtilen bağışlar ve yardım projeleri, vakfımızın kurucusu Nurten Tatlıcı ve onun değerli oğlu Uğur Tatlıcı tarafından, 2009 yılında ebediyete uğurladıkları, ismi vakfımız ile yaşamaya devam eden yardımsever insan merhum Salih Tatlıcı anısına ve onun yardımseverliğini kendi benliklerinde yaşatmak için şahsi gelirleri ile yapılmıştır.

Uğur ve Nurten Tatlıcı’ya Darüşşafaka Cemiyeti’nden Sertifika

Merhum işadamı Salih Tatlıcı’nın eşi Nurten Tatlıcı ile oğulları Uğur Tatlıcı,

annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli ve başarılı çocuklarımızın ve gençlerimizin ortaokuldan üniversiteye, eğitimine  destek olabilmek amacıylakuruluşunun 158. yılında Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışta bulundular.

Her Fırsatta Eğitime Destek Vermek Rahmetli Babamın da Önceliğiydi

Bağışla ilgili olarak Uğur Tatlıcı; “Rahmetli babam eğitime çok önem verirdi. Annem ile bana da daima her fırsatta eğitime destek vermemizi öğütlerdi. Küçük yaşta annesini, babasını kaybetmiş, maddi olanağı olmadığı için iyi bir eğitim alamayacak çocukları yetiştirip hayata kazandıran, fırsat eşitliği sağlayan, böylesi kutsal bir görevi üstlenen, ülkemizin eğitim alanındaki ilk köklü sivil toplum kuruluşu, 158 yıllık geçmişiyle ülkemizde sürdürülebilir kurumlara örnek teşkileden Darüşşafaka’mıza katkı sağlamış olmak annemi ve beni çok mutlu etti.” dedi.

158 yıldır eğitimde fırsat eşitliği sağlayan geleneksel kurumumuz Darüşşafaka Cemiyeti

Yusuf Ziya Paşa, Gazi Ahmed Muhtar Paşa, Vidinli Hüseyin Tevfik Paşa, Sakızlı Ahmet Esat Paşa ve Ali Naki Efendi tarafından “Cemiyet-i Tedrisiye-i İslamiye” adlı dernek, 30 Mart 1863tarihli Sultan Abdülaziz Han’ın fermanıyla kuruldu. Amacı; yoksul ve yetim çocukların eğitim-öğretimine destek olmaktı. Pek çok Osmanlı paşası ve aydınının üyesi olduğu Dernek, Türkiye tarihinin eğitim alanındaki ilk sivil örgütlenme örneğini oluşturdu. Darüşşafaka Eğitim Kurumları; 1863 yılından bugüne hayırseverlerin bağışlarıyla, iyi eğitim imkânı olmayan yetenekli gençleri evrensel değerleri benimsemiş, özgüvenli, ülkesine ve topluma karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde lider bireyler olarakyetiştirmektedir. Darüşşafaka Cemiyeti; Darüşşafaka Lisesi’nden mezun olarak üniversiteye devam eden mezunlarına da karşılıksız burs desteği sağlamaktadır.Öte yandan 2014 yılından itibaren Darüşşafaka mezunu olmayan üniversite öğrencileri için de yükseköğrenim burs programı bulunmaktadır.

Bu alanda belirtilen bağışlar ve yardım projeleri, vakfımızın kurucusu Nurten Tatlıcı ve onun değerli oğlu Uğur Tatlıcı tarafından, 2009 yılında ebediyete uğurladıkları, ismi vakfımız ile yaşamaya devam eden yardımsever insan merhum Salih Tatlıcı anısına ve onun yardımseverliğini kendi benliklerinde yaşatmak için şahsi gelirleri ile yapılmıştır.

Uğur ve Nurten Tatlıcı’dan Milli Eğitim Vakfı’na Burs Bağışı

Merhum işadamı Salih Tatlıcı’nın eşi Nurten Tatlıcı ile oğulları Uğur Tatlıcı, ilköğretimden üniversiteye ülkemizde eğitim gören ihtiyaç sahibi çocuk ve gençlerimize destek olabilmek amacıyla Milli Eğitim Vakfı’na burs bağışında bulundular. 

Babamın vasiyetini yerine getirerek anısını yaşatmaya çalışıyoruz

Bağışla ilgili olarak Uğur Tatlıcı, “Ülkemizde doğayı ve çevreyi koruma amaçlı faaliyetlerde bulunan kurum ve kuruluşların yanında, yarınlarımızı teslim edeceğimiz çocuk ve gençlerimizin eğitimleri için de desteklerimizi sürdüreceğiz. Babam çok küçük yaşlarda çalışmaya başlamış ve ilkokuldan sonra da ailesine destek olmak amacıyla eğitimini bırakarak kendi işini kurmuş başarılı bir iş adamıydı ve eğitime de çok önem verirdi. Hayattayken eğitim alanında büyük bağışlarda bulunmuştu ve bizlerden de bunu sürdürmemizi isterdi. Biz de annemle birlikte onun bu sözlü vasiyetini yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Milli Eğitim Vakfı, eğitime en büyük desteği sağlayan sivil toplum kuruluşlarından biridir

Milli Eğitim Vakfı, 19 Şubat 1981’de aralarında başta Vehbi Koç ve Sakıp Sabancı’nın da yer aldığı ülkemizin önde gelen iş insanları, akademisyenleri ve bürokratları tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Vakfı adıyla kurularak faaliyetlerine başladı. Vatandaşlarımızın ve iş insanlarının destek ve bağışlarıyla güçlenen vakıf, 1986 yılında adını Milli Eğitim Vakfı olarak değiştirdi.

Ülkemizde milli eğitime en büyük desteği sağlayan sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Vakıf, kurulduğu günden bu yana 128 Okul, 7 Öğrenci Yurdu, 5 Öğretmen Evi, 2 Öğretmen Lokali yaptırmanın yanında, 26.000 öğrenciye de karşılıksız burs vermiştir ve bütün bunları artırarak öğrenci ve öğretmenlerin eğitim ve öğretimdeki ihtiyaçlarına destek vermeyi sürdürmeyi hedeflemektedir.

Bu alanda belirtilen bağışlar ve yardım projeleri, vakfımızın kurucusu Nurten Tatlıcı ve onun değerli oğlu Uğur Tatlıcı tarafından, 2009 yılında ebediyete uğurladıkları, ismi vakfımız ile yaşamaya devam eden yardımsever insan merhum Salih Tatlıcı anısına ve onun yardımseverliğini kendi benliklerinde yaşatmak için şahsi gelirleri ile yapılmıştır.