Doğa ve İnsanları Birbirine Bağlayan Projelere Destek Vermeye Devam Ediyoruz

Salih Tatlıcı Vakfı olarak; Avrupa’nın vahşi yaşamının korunması, yaşam alanlarının korunması ve yerel halk için doğa dostu bir ekonomik bakış açısının sağlanması, bitki, hayvan ve habitatların korunmasına için çalışan “EuroNatur Foundation” vakfına bağışta bulunduk.

Doğayı koruma çalışmalarını destekliyoruz

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Ekolojik ve iklim krizleri gezegenin sağlığını, insan geçim kaynaklarını ve biyolojik çeşitliliği tehdit ediyor. İklim eylemi, fosil yakıtları ve nükleer enerjiyi aşamalı olarak ortadan kaldırırken, doğa üzerindeki etkilerini en aza indirebilecek ve doğanın ekolojik kapasitelerini hesaba katan yenilenebilir enerjilere öncelik vererek doğa ile birlikte çalışmalıdır. Doğayı ve çevreyi korumak amacıyla çalışan ulusal organizasyonlara verdiğimiz desteğe ilave olarak “EuroNatur Foundation” gibi uluslararası düzeyde çalışan organizasyonlara da desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

EuroNatur Vakfı

EuroNatur Foundation, 1987 yılında Friends of the Earth Germany (Bund für Umwelt- und Naturschutz Deutschland, BUND), Nature And Biodiversity Conservation Union (Naturschutzbund Deutschland, NABU) ve Environmental Action Germany (Deutsche Umwelthilfe, DUH) tarafından kurulmuş olan ve kâr amacı gütmeyen bir vakıfdır. EuroNatur’un kurucuları, yalnızca Almanya’daki olumlu gelişmeleri ilerletmenin artık yeterli olmayacağını anlamışlar ve böylece sınırsız bir doğa için Avrupa çapında bir hareket kavramı doğmasına sebep olmuşlardır. En başından beri EuroNatur, Doğu ve Güneydoğu Avrupa’da çok aktif bir şekilde yer almıştır.

Vakfın kuruluşundan kısa bir süre sonra bölgede dramatik karışıklıklar olmuş ve Demir Perde’nin düşmesi, sınır ötesi doğa koruma için fırsatlar yaratmıştır. “Avrupa Yeşil Kuşağı” girişimi aracılığıyla, Yeşil Kuşak boyunca uzanan doğal hazineleri korumak için güçlü bir ağ kurmayı başarmışlardır. EuroNatur; doğanın korunması, anlayışın geliştirilmesi ve ulusal sınırların ötesinde deneyimlerin paylaşılması için yeni fırsatlar sunmaktadır. EuroNatur’un proje alanlarında ortak kuruşlarla birlikte çalışarak ve EuroNatur bağışçılarının ve sponsorlarının desteğiyle daha yapılacak çok şey mevcut olup, Avrupa’nın doğal zenginliklerinin korunması için çok şey başarılmış ve Avrupa’nın doğal mirasını korumak için mücadele etmeye devam etmektedirler.