Ukrayna’daki İhtiyaç Sahibi Hayvanlar İçin Bağışda Bulunduk

Ukrayna’da yaşanan savaştan olumsuz etkilenen ihtiyaç sahibi hayvanlar için çalışmalar yapan, Şubat 2022’nin başından itibaren onların esenliklerine ve güvenliklerine katkıda bulunmak için uluslararası alanda büyük çaba gösteren “FOUR PAWS” isimli organizasyona Salih Tatlıcı Vakfı olarak bağışta bulunduk. Bağışla ilgili olarak organizasyon tarafından Vakfımıza teşekkür belgesi sunuldu.

Ukrayna’da savaştan mağdur olan hayvanlara yardım etmek insanlık görevidir

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş maalesef bütün olumsuzluklarıyla sürmektedir. Kuşkusuz savaşlar sadece çocuk ve yetişkin insanları değil, hayvanları da olumsuz etkilemektedir. Vakıf olarak Ukrayna’daki savaş mağdurlarına daha önce yardımlar yapmıştık. Bu defa Ukrayna’daki ihtiyaç sahibi hayvanlar için çaba gösteren uluslar arası bir organizasyon olan “FOUR PAWS”’a destek verdik. Umarım savaş daha büyük yaralar açmadan biran önce sonuçlanır.” dedi.

“FOUR PAWS” hakkında

FOUR PAWS, doğrudan insan etkisi altındaki hayvanlar için acı çeken, muhtaç hayvanları kurtaran ve koruyan küresel hayvan refahı organizasyonudur.

1988 yılında Viyana’da Heli Dungler ve arkadaşları tarafından kurulan organizasyon, insanların hayvanlara saygı, empati ve anlayışla davrandığı bir dünyayı savunuyor. FOUR PAWS’ın sürdürülebilir kampanyaları ve projeleri, sokak köpekleri ve kedileri, çiftlik hayvanları ve ayılar, büyük kediler, orangutanlar ve filler gibi vahşi hayvanlar da dahil olmak üzere, uygunsuz koşullarda, afet ve çatışma bölgelerinde tutulan evcil hayvanlara odaklanmaktadır. Sokak köpeklerine ve kedilerine insancıl muamelenin yanı sıra refakatçi ve çiftlik hayvanları için daha iyi koşullar sağlamaya aktif olarak bağlıyız. Dünya çapında, kötü niyetli esaretten kurtarılan vahşi hayvanların türlerine uygun bir ev bulduğu sığınaklar kuruyor ve işletiyoruz. FOUR PAWS, problem çözme yaklaşımını benimser ve tehlike altındaki hayvanlara hızlı ve doğrudan yardım sunar. Amaçları; projeler, kampanyalar ve eğitim yoluyla siyasette, toplumda ve ekonomide hayvanlara fayda sağlayacak değişiklikleri gerçekleştirmek ve tesis etmektir. Çalışmaları bilimsel uzmanlığa, sağlam araştırmalara ve yoğun ulusal ve uluslararası lobi faaliyetlerine dayanmaktadır.