Vakfımızdan Hayvan İstismarıyla Mücadele Eden HSI Derneğine Destek

50’den fazla ülkede hayvanların refahını geliştiren, dünya çapında insan-hayvan bağını geliştirmek, köpekleri ve kedileri kurtarmak ve korumak, çiftlik hayvanlarının refahını iyileştirmek, yaban hayatını korumak, hayvanlardan arındırılmış test ve araştırmaları teşvik etmek, müdahalede bulunmak için dünya çapında çalışmalar yapan, felaketlere ve hayvanlara yönelik her türlü zulme karşı koymaya çalışan “Humane Society International” isimli organizasyona Salih Tatlıcı Vakfı olarak yeniden bağışta bulunduk. Bağışla ilgili olarak organizasyon tarafından Vakfımıza teşekkür belgesi sunuldu.

Can Dostlarımızın Yaşam Haklarını Ellerinden Alamayız

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; Her sene milyonlarca hayvan; tıbbi ve akademik gerekçelerle, ilaç ve kozmetik gibi sektörler için kullanılıyor. Deneyler, hayvanların beden bütünlüklerini bozup çoğunlukla ölümlerine sebep oluyor. Hayvanlar ve insanlar farklı biyolojik yapıya sahipler. Dolayısıyla bir tavşan, fare ya da maymunda yapılan bir test insan bedenine yüzde 100 uyumlanamıyor. Kedi, köpek eti ticaretine maruz kalanlar, laboratuvarlarda ve fabrika çiftliklerinde acı çekenler, vahşi doğada istismar edilenler de dahil olmak üzere dünya çapındaki tüm hayvanları korumaya yönelik çalışmaları desteklemek gerekiyor. Biz de Vakıf olarak; hayvan istismarı ile mücadele eden, tüm hayvanlar için zulümsüz bir yaşam tarzı teşvik etmeye yönelik çalışmalar yapan “Humane Society International” isimli organizasyona bir kez daha bağışta bulunmayı görev bildik.” dedi.

HUMANE SOCIETY INTERNATIONAL

Dünyanın önde gelen hayvan koruma yardım kuruluşlarından biri olan “Humane Society International” (HSI), 50’den fazla ülkede hayvanların refahını geliştirmekte ve 30 yılı aşkın süredir olumlu değişime öncülük etmektedir.

HSI, hayırseverlik sorumluluğuna ilişkin 20 standardın tamamı için “Better Business Bureau” tarafından onaylanmıştır. Kurtarma çabaları, afet müdahalesi, veteriner klinikleri ve yerel kuruluşları güçlendiren çalışmaları aracılığıyla, dünya çapında hayvanların çektiği acılarla mücadelede kritik ve genişleyen bir rol üstlenmiştir. Dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde kozmetik ürünlerin hayvanlar üzerinde test edilmesine yönelik ulusal yasaklar getirilmesi için yoğun çaba sarfetmektedir. Ayrıca köpek eti ticaretiyle  ve evcil hayvanların aşırı popülasyonuyla etkili ve insani bir şekilde mücadele etmektedir. Fonlarının yüzde seksen beşi, acımasız köpek eti ticaretine son vermekten yaban hayatı istismarının korkunç biçimleriyle mücadeleye kadar hayvan koruma programlarına harcanmaktadır.

Bu alanda belirtilen bağışlar ve yardım projeleri, vakfımızın kurucusu Nurten Tatlıcı ve onun değerli oğlu Uğur Tatlıcı tarafından, 2009 yılında ebediyete uğurladıkları, ismi vakfımız ile yaşamaya devam eden yardımsever insan merhum Salih Tatlıcı anısına ve onun yardımseverliğini kendi benliklerinde yaşatmak için yapılmıştır.

Can Dostlarımıza Yardımcı Olmak İnsanlık Görevidir

Salih Tatlıcı Vakfı; hayvan hakları alanında Avrupa’nın önde gelen örgütlerinden biri olan ve hayvan istismarına karşı barışçıl bir şekilde kampanyalar yürüten, merkezi İtalya’da bulunan OIPA (Uluslararası Hayvanları Koruma Örgütü)’ne bağışta bulundu.

Hayvan İstismarı İle Mücadele ve Zulümsüz Bir Yaşam Tarzı Teşvik Edilmelidir

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu üyesi Uğur Tatlıcı; “Hayvanlara artık insan çıkarları için zarar verilmemeli, sömürülmemeli, hayatlarını barış içinde yaşamalarına izin verilmelidir. Tüm insanlar hayvanların haklarını tanımalı, saygı göstermeli ve hayvanlar tüm dünyada yasalarla koruma altına alınmalıdır. Türleri ne olursa olsun tüm hayvanlar temel yaşam ve özgürlük haklarından yararlanmalıdır. Biz de Vakıf olarak; hayvan istismarı ile mücade eden, tüm hayvanlar için zulümsüz bir yaşam tarzı teşvik etmeye yönelik çalışmalar yapan “OIPA” isimli organizasyona bağışta bulunmayı görev bildik.” dedi.

“OIPA” (Uluslararası Hayvanları Koruma Örgütü)

Merkezi İtalya Milan şehrinde bulunan OIPA, 1981 yılından bugüne hayvan hakları alanında faaliyetini ülkemiz de dahil tüm dünya çapında sürdürmektedir. Dünyanın en köklü hayvan hakları gruplarından biridir.

OIPA, Birleşmiş Milletler Küresel İletişim Departmanı, Birleşmiş Milletler Çevre Meclisi ve Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi’ne bağlı bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğin amacı, hayvan haklarının savunulması ve hayvanların her türlü kötü muameleye karşı savunulmasıdır. Aynı zamanda, dünya çapında her türlü hayvan deneyinin kaldırılması yoluyla halk sağlığını iyileştirme amacını da takip eder. Örgüt aynı zamanda, tehlikeli ekolojik koşulların insan sağlığına ve hayvan ve bitki yaşamının bütünlüğüne zarar verebileceği çevre savunması için de çalışmaktadır. Daha iyi, daha sağlıklı ve daha insani bir dünya, şiddete dayalı olmayan bir tıp bilimi, daha verimli bir sıhhi yapı, ekolojik olarak temiz bir çevre için katkı sağlamak istemektedir.

OIPA’nın faaliyetleri, şiddet içermeyen ve bireysel kişisel özgürlüğün ihlal edilmemesine dayanmaktadır. OIPA’nın birincil amacı, dünyadaki her ülkede dirikesimin kaldırılmasıdır.

Bu alanda belirtilen bağışlar ve yardım projeleri, vakfımızın kurucusu Nurten Tatlıcı ve onun değerli oğlu Uğur Tatlıcı tarafından, 2009 yılında ebediyete uğurladıkları, ismi vakfımız ile yaşamaya devam eden yardımsever insan merhum Salih Tatlıcı anısına ve onun yardımseverliğini kendi benliklerinde yaşatmak için yapılmıştır.

Vakıf Olarak Can Dostlarımız İçin Bağış Yaptık

İngiltere’nin en büyük hayvan hakları gruplarından biri olan ve hayvan istismarına karşı barışçıl bir şekilde kampanyalar yürüten “ANIMAL AID” isimli organizasyona Salih Tatlıcı Vakfı olarak bağışta bulunduk. Bağışla ilgili olarak organizasyon tarafından Vakfımıza teşekkür belgesi sunuldu.

Hayvan İstismarı İle Mücadele ve Zulümsüz Bir Yaşam Tarzı Teşvik Edilmelidir

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Hayvanlara artık insan çıkarları için zarar verilmemeli, sömürülmemeli, hayatlarını barış içinde yaşamalarına izin verilmeli.Tüm insanlar hayvanların haklarını tanımalı, saygı göstermeli ve bunlar yasalarla koruma altına alınmalı. Türleri ne olursa olsun tüm hayvanlar temel yaşam ve özgürlük haklarından yararlanmalıdır. Bu dünya hepimizindir. Biz de Vakıf olarak; hayvan istismarı ile mücade eden, tüm hayvanlar için zulümsüz bir yaşam tarzı teşvik etmeye yönelik çalışmalar yapan “ANIMAL AID” isimli organizasyona bağışta bulunmayı görev bildik.” dedi.

“ANIMAL AID” hakkında

ANIMAL AID, İngiltere’de 1977’de kurulmuş, dünyanın en köklü hayvan hakları gruplarından biridir. Bunun başarılması onlarca yıl alacak olan çok uzun vadeli bir vizyon olduğundan, buna yönelik çalışmanın yanı sıra pragmatik bir yaklaşım benimsemekte ve bu arada hayvanların çektiği acıyı azaltmaya yardımcı olacak önlemler için kampanya yürütmektedir. Uygulamada, çalışmalarının çoğu, hayvan sömürüsü hakkındaki gerçeği halkın dikkatine sunmak ve hem bu vizyonun gerçekleştirilmesine hem de kısa vadede hayvanların çektiği acının azaltılmasına yardımcı olacak önlemler alınmasına katkıda bulunmaktadır.

Bu alanda belirtilen bağışlar ve yardım projeleri, vakfımızın kurucusu Nurten Tatlıcı ve onun değerli oğlu Uğur Tatlıcı tarafından, 2009 yılında ebediyete uğurladıkları, ismi vakfımız ile yaşamaya devam eden yardımsever insan merhum Salih Tatlıcı anısına ve onun yardımseverliğini kendi benliklerinde yaşatmak için yapılmıştır.