Vakfımızdan “Once Girl Can Society”ye Destek

BBC Afganistan muhabirinin haberine göre; kız öğrencilerin  üniversiteye gitmelerini yasaklayan Afganistan’daki Taliban rejimi, aynı zamanda kız öğrencilerin yurtdışında okumak için ülkeden ayrılmalarını da engelliyormuş.

Biz de Vakıf olarak; bir kızın ilkokuldan ayrıldığı andan itibaren anlamlı bir iş bulduğu güne kadar hayatını değiştiren yolculuğunun her adımını destekleyen Kanada ve Kenya’da kayıtlı bir hayır kurumu olan One Girl Can Society’e bağışta bulunduk. Dernekten bağışla ilgili olarak Vakfımıza teşekkür mektubu  sunuldu.

Her Seferinde Bir Kız Çocuğu Olmak Üzere Bir Nesli Ayağa Kaldırmak Mümkündür

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesi için kız çocuklarının çok iyi eğitim alması gerekiyor. Mütevazı bir yardım bile, her seferinde bir kız olmak üzere bir nesli ayağa kaldıracak bir güçlenme döngüsünün yönlendirilmesine yardımcı olacaktır. Çünkü bir kız çocuğunun yoksulluk ve cinsiyet eşitsizliği baskısının üstesinden gelmesine yardım ettiğinizde, o da aynısını bir başkası için yapabilir. İster büyük ister küçük olsun her hediye, bir nesil kız çocuğunun güçlenmesine yardımcı olacaktır.” dedi.

One Girl Can Society

One Girl Can, yoksulluk döngüsünü kırmaya ve eğitim yoluyla cinsiyet eşitliğini artırmaya yardımcı olmak amacıyla 2008 yılında Güney Afrika doğumlu Lotte Davis tarafından kuruldu. Çalışmalar önce Kenya’nın en yoksul bölgelerinin bazılarında başladı. Kız çocuklarının eğitimini desteklemek için güvenli bir öğrenim ortamının şart olduğunun bilincinde olarak kız okulları inşa edilme ve yenileme çalışmaları yapıldı.

One Girl Can Society, bütünsel bir eğitim, mentorluk ve öğretim modeli aracılığıyla genç kadınlara fırsat yaratmaktadır. One Girl Can artık 1000’den fazla kız çocuğuna gururla sponsorluk yapıyor. Öğrencilerin çoğu tıp fakültesine gidiyor, mühendis, avukat, teknoloji ve işletme uzmanı oluyor. Mentorluk programı ise, kızların ortaokula başladıkları andan üniversitenin son yılına kadar sürüyor. Program şu anda yılda 11.000’den fazla öğrenciye mentorluk yapmaktadır.