Şiddete Maruz Kalan Tüm Kadınlarımızın Yanındayız

Kadına şiddet, yüzleşilmesi gereken en acil meselelerden biridir.

Merhum Babamız Salih Tatlıcı’nın aşıladığı sevgi, saygı ve eşitlik ilkeleriyle onun evladı Uğur ve eşi Nurten olarak, kurduğu üç kişiden oluşan çekirdek ailemizde aile içi şiddetten uzak olsak da, geniş aile tarihimizde maalesef bu konuda olumsuz örnekler mevcut.

Eğitim ve akademik derecelerin şiddetin kökeninde yatan sorunları çözmediğini biliyor, kadına karşı şiddetin karakter eğitimi ve farkındalıkla ele alınması gerektiğine inanıyoruz.

Kadına karşı şiddeti reddediyor ve her kadının saygınlığını, güvenliğini ve eşit haklarını destekliyoruz.

Tüm kadınların mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada şiddete maruz kalmadan yaşaması dileğiyle. . .

Nurten&Uğur Tatlıcı

 

25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1999 yılında 25 Kasım gününü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etti.

Bugünün 25 Kasım olarak belirlenmesinin nedeni 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde meydana gelen bir olaya dayanmaktadır.

Ülkeyi diktatörlükle yöneten Rafael Trujillo’ya karşıtlığıyla bilinen Mirabal Kardeşler adlı üç kız kardeş, Trujillo’nun: “Ülkede iki tehlike var: Kilise ve Mirabal Kardeşler” şeklinde yaptığı açıklamadan günler sonra boğazlanıp dövülerek vahşice öldürülmüşlerdir.

Bu alanda belirtilen bağışlar ve yardım projeleri, vakfımızın kurucusu Nurten Tatlıcı ve onun değerli oğlu Uğur Tatlıcı tarafından, 2009 yılında ebediyete uğurladıkları, ismi vakfımız ile yaşamaya devam eden yardımsever insan merhum Salih Tatlıcı anısına ve onun yardımseverliğini kendi benliklerinde yaşatmak için yapılmıştır.

Kadına Karşı Şiddete HAYIR!! Diyoruz

25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde kadına karşı şiddete  HAYIR..!  diyoruz.

Kadınlarımız sevgi ve saygı görmeye layık en kıymetlilerimizdir.

Kadın demek fedakarlık, sevgi, emek, ailenin temeli demektir.

Kadına yönelik yapılan şiddet, insanlığa ihanettir!

Kadınlarımız, bugün ve her gün daha güvenli bir dünyada insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit bir hayat hak ediyor. Kadınlarımızın yani geleceği şekillendiren insanların daha adil, huzurlu, güvenli ve barışçıl bir dünyada yaşayabilmesi ve takvimlerimizden 25 Kasım’ı çıkarabilme ümidiyle kadına şiddete hayır demek zorunda bırakılmayacağımız bir hayat diliyoruz…

Nurten & Uğur Tatlıcı

25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü

Birleşmiş Milletler  Genel Kurulu 1999 yılında 25 Kasım gününü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etti.

Bu günün 25 Kasım olarak belirlenmesinin nedeni, 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde meydana gelen bir olaya dayanmaktadır. Ülkeyi diktatörlükle yöneten Rafael Trujillo’ya karşıtlığıyla bilinen Mirabal Kardeşler adlı üç kız kardeş, Trujillo’nun: “Ülkede iki tehlike var: Kilise ve Mirabal Kardeşler” şeklinde yaptığı açıklamadan günler sonra boğazlanıp dövülerek vahşice öldürülmüşlerdi.