Vakfımız’dan Üniversitede Okuyan Gençlere Burs Desteği

Salih Tatlıcı Vakfı; nitelikli eğitim imkânı olmayan yetenekli gençleri yetiştiren,  Türkiye’nin saygın ve en iyi eğitim kurumlarından 160 yaşındaki Darüşaafaka Cemiyeti ile işbirliği yaparak, 2023 – 2024 öğretim yılında üniversite sınavında ilk %5 ile %25 arasındaki başarı derecesi ile üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilere aylık burs desteği başlattı.

İlk burs ödemeleri Darüşşafaka Cemiyeti’nin aracılığı ile bursiyerlerin hesaplarına ödendi.

Burs Vermek Geleceğe Yapılan Çok Anlamlı Katkıdır

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Ülkemizin ekonomik olarak üst seviyelere çıkması için eğitime destek vermemiz gerekiyor. Vakıf olarak bu öğretim yılından itibaren üniversite sınavında ilk %25’e giren gençlere burs vermeye başladık. Burs alan başarılı gençlerimizi ülkemizin köklü ve saygın kurumu olan Darüşşafaka Cemiyeti ile işbirliği yaparak seçiyoruz. İşbirliği için Darüşşafaka Cemiyeti’ne teşekkür ediyoruz. Vakıf olarak burs desteği başlatmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ayrıca burs desteği vermeye başladığımız üniversiteli gençlerimizin üstün başarılarının devamını diliyoruz.” dedi.

160 Yıldır Eğitimde Fırsat Eşitliği Sağlayan Geleneksel Kurumumuz Darüşşafaka Cemiyeti

Yusuf Ziya Paşa, Gazi Ahmed Muhtar Paşa, Vidinli Hüseyin Tevfik Paşa, Sakızlı Ahmet Esat Paşa ve Ali Naki Efendi tarafından “Cemiyet-i Tedrisiye-i İslamiye” adlı dernek, 30 Mart 1863 tarihli Sultan Abdülaziz Han’ın fermanıyla kuruldu. Amacı; yoksul ve yetim çocukların eğitim-öğretimine destek olmaktı. Pek çok Osmanlı paşası ve aydınının üyesi olduğu Dernek, Türkiye tarihinin eğitim alanındaki ilk sivil örgütlenme örneğini oluşturdu. Darüşşafaka Eğitim Kurumları; 1863 yılından bugüne hayırseverlerin bağışlarıyla, iyi eğitim imkânı olmayan yetenekli gençleri evrensel değerleri benimsemiş, özgüvenli, ülkesine ve topluma karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde lider bireyler olarak yetiştirmektedir. Darüşşafaka Cemiyeti; Darüşşafaka Lisesi’nden mezun olarak üniversiteye devam eden mezunlarına da karşılıksız burs desteği sağlamaktadır. Öte yandan 2014 yılından itibaren Darüşşafaka mezunu olmayan üniversite öğrencileri için de yükseköğrenim burs programı bulunmaktadır.

2023-2024 Yılı Burs Programımız Hakkında Açıklama

Salih Tatlıcı Vakfı 2023 – 2024 eğitim yılı burs programı için sınavla öğrenci kabul eden kuruluşlarla görüşmelerimiz sürmektedir.

Kamu ve/veya özel eğitim kurumlarınca ülke  çapında yapılacak sınavlardaki başarı sıralamasına göre depremden etkilenmiş 10 ilimize öncelik vererek; anne ve/veya babası vefat etmiş, maddi desteğe ihtiyacı olan ve Vakfımızca uygun görülen öğrencilere burs verilecektir.

Bu konuda Haziran ayında yine bu sitede duyuru yayınlayacağız.

Salih Tatlıcı Vakfı