Vakfımızdan Médecins Sans Frontiéres’e Destek

Salih Tatlıcı Vakfı olarak; “14 Mart Tıp Bayramı” dolayısıyla; tüm dünyada çatışmalardan, salgın hastalıklardan, doğal felaketlerden etkilenen insanlara tıbbi yardım sağlayan, kar amacı gütmeyen, uluslararası, bağımsız bir tıbbi, insani yardım kuruluşu olan “Médecins Sans Frontiéres – Sınır Tanımayan Doktorlar örgütüne bağışta bulunduk.

Başta Hekimlerimiz Olmak Üzere Tüm Sağlık Çalışanlarının Tıp Bayramı’nı Kutluyoruz

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Önce ülkemizde ve tüm dünyada yaşadığımız  pandemide; akabinde 6 Şubat 2023’de ülkemizde meydana gelen büyük deprem felaketinde gece-gündüz, kar-çamur, bayram-tatil demeden din, dil, ırk, cinsiyet, mezhep ayrımı yapmadan özveri ve kararlılıkla insanların yardımına koşan tüm sağlık emekçilerine minnettarız. Yüce gönüllü tüm hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramlarını kutluyoruz. Ayrıca ülkece yaşadığımız büyük deprem felaketi nedeniyle acilen tıbbi yardıma koşan başta Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü olmak üzere tüm dünya hekimlerine ve sağlık çalışanlarına yürekten teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Médecins Sans Frontiéres – Sınır Tanımayan Doktorlar

Médecins Sans Frontières (MSF), 1971 yılında Paris’te bir grup gazeteci ve doktor tarafından kuruldu. Bugün, yaklaşık 63.000 kişiden oluşan dünya çapında bağımsız bir harekettir. Ekipleri, tüzüklerine bağlı on binlerce sağlık profesyoneli, lojistik ve idari personelden oluşmaktadır. Eylemleri tıp etiği, bağımsızlık ve tarafsızlık ilkeleri tarafından yönlendirilir. Kar amacı gütmeyen, kendi kendini yöneten, üye tabanlı bir kuruluştur. MSF, zor durumdaki nüfuslara, doğal veya insan kaynaklı felaketlerin mağdurlarına ve silahlı çatışma mağdurlarına yardım sağlamaktadır. Bunu ırk, din, inanç veya siyasi inançlardan bağımsız olarak yaparlar. MSF, evrensel tıp etiği ve insani yardım hakkı adına tarafsızlık ve tarafsızlığı gözetir ve işlevlerinin yerine getirilmesinde tam ve engelsiz özgürlük talep eder. Üyeler, mesleki etik kurallarına saygı göstermeyi ve tüm siyasi, ekonomik veya dini güçlerden tam bağımsızlığını korumayı taahhüt ederler. Gönüllüler olarak, üyeler yürüttükleri görevlerin risklerini ve tehlikelerini anlar ve derneğin karşılayabileceği herhangi bir tazminat için kendileri veya atadıkları için hiçbir talepte bulunmazlar.