“Uluslararası Dayanışma Günü” Kutlu Olsun

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 22 Aralık 2005’te 60/209 sayılı kararla dayanışmayı, yirmi birinci yüzyılda halklar arasındaki ilişkilerin temelini oluşturması gereken temel ve evrensel değerlerden biri olarak belirlemiş ve bu bağlamda her yıl 20 Aralık’ı “Uluslararası Dayanışma Günü” olarak ilan etmeye karar vermiştir. Bu vesileyle Vakfımız; sivil toplum arama ve kurtarma örgütü olarak, herkesin insan haklarına saygı duyulan bir dünya için çabalayan bir sivil toplum kuruluşu olan “SOS Humanity” örgütüne bağışta bulundu.

Dünyada Barışın Gerçekleşmesi  İçin Sivil Toplumun Dayanışma Çabaları Desteklenmelidir.

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Uluslararası dayanışma, sosyal uyumu ve güveni teşvik eden ağ tabanlı çok taraflılığı sürdürmek için bireyler, halklar, sivil toplum aktörleri, işletmeler, Devletler ve uluslararası örgütler arasındaki birlik ruhunun ifadesidir. Uluslararası Dayanışma ilkesi, başkalarının haklarının tanınması ve ortak zorlukları ele almak ve küresel kamu mallarını korumak için birbirleriyle işbirliği yapma konusunda paylaşılan yetki ve sorumluluk eyleminde halkların ve nesillerin birbirine bağlılığı hakkındaki bilincin ifadesidir. Biz de Vakıf olarak;, herkesin insan haklarına saygı duyulan bir dünya için çalışmalarını sürdüren, sivil toplum arama ve kurtarma örgütü olan “SOS Humanity” örgütüne bağışta bulunduk.” dedi.

SOS HUMANİTY

2015 yılında Berlin’de SOS Mediterranee Germany adıyla kurulan örgüt 2016 yılından bu yana Orta Akdeniz’de faaliyet göstermektedir. Bu süre zarfında, Avrupa SOS Mediterranee ağının bir parçası olarak 34.631 çocuğu, kadını ve erkeği boğulmaktan kurtarmış ve onları güvenli bir yere getirmiştir. Avrupa ağının bir parçası olarak iki kurtarma gemisi işletmiştir. Sivil toplum arama ve kurtarma örgütü olarak, herkesin insan haklarına saygı duyulan bir dünya için çalışmaktadır. SOS Humanity denizde ve karada insanlığı savunur. Hiçbir insanın denizde kaçarken boğulmamasını ve herkesin onurlu bir şekilde muamele görmesini sağlamak amacıyla kararlılıkla çalışmaktadır.

Bu alanda belirtilen bağışlar ve yardım projeleri, vakfımızın kurucusu Nurten Tatlıcı ve onun değerli oğlu Uğur Tatlıcı tarafından, 2009 yılında ebediyete uğurladıkları, ismi vakfımız ile yaşamaya devam eden yardımsever insan merhum Salih Tatlıcı anısına ve onun yardımseverliğini kendi benliklerinde yaşatmak için yapılmıştır.

“Uluslararası İnsan Hakları Günü” Kutlu Olsun

Vakfımız; her yıl 10 Aralık’da dünyada kutlanan “Uluslararası İnsan Hakları Günü” dolayısıyla 1922’den beri “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi”’nde belirtilen tüm medeni, siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel hakları savunan 116 ülkeden, 188 örgütü biraraya getiren uluslararası insan hakları sivil toplum kuruluşu olan FIDH (Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu)’na bağışta bulundu. Bağışla ilgili olarak FIDH tarafından Vakfımıza teşekkür belgesi sunuldu.

İnsan Hakları, Barışçıl, Adil Ve Kapsayıcı Toplumların Temelidir.

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “İnsan hakları, bireyleri ve toplulukları daha iyi bir yarın inşa etmek için güçlendirebilir. İnsan haklarının tam gücüne, istediğimiz dünyaya giden yol olarak güvenerek ve kucaklayarak daha barışçıl, eşit ve sürdürülebilir olabiliriz. Bu İnsan Hakları Günü’nde, insan haklarının çözümlere giden bir yol olduğuna, iyilik için önleyici, koruyucu ve dönüştürücü bir güç olarak kritik bir rol oynadığına odaklanmalıyız. İnsan haklarının günlük hayatımızdaki önemini kabul etmeliyiz. Nefret söylemine karşı, yanlış bilgileri düzelterek ve dezenformasyona karşı koyarak algıları değiştirmek için gayret etmeliyiz. Biz de Vakıf olarak; insan hakları savunucularının hareket özgürlüğü ve hakların evrenselliğinin savunulması için100 yıldır  faaliyet gösteren FIDH (Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu)’na bağışta bulunduk.” dedi.

FIDH (Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu)

Dünya çapında 192 üye kuruluşa sahip olan FIDH, bir asırdır dokunulmazlıkla mücadele etmekte ve insan haklarının birincil garantörleri olan Devletler gibi güçlü aktörlerden ve ayrıca silahlı muhalif gruplardan ve çokuluslu şirketlerden mağdurları korumak için çalışmaktadır. Federasyon, insan hakları savunucularının hareket özgürlüğü ve hakların evrenselliğinin savunulması için faaliyet göstermektedir. FIDH, Birinci Dünya Savaşı’nın ardından 1922’de kurulmuş – insan haklarını savunmaya adanmış ilk uluslararası STK’dır. Örgüt, insan hakları ihlallerini araştırmakta, belgelemekte ve devletlerin insan haklarına saygılı politikalar benimsemesini savunmaktadır.

Bu alanda belirtilen bağışlar ve yardım projeleri, vakfımızın kurucusu Nurten Tatlıcı ve onun değerli oğlu Uğur Tatlıcı tarafından, 2009 yılında ebediyete uğurladıkları, ismi vakfımız ile yaşamaya devam eden yardımsever insan merhum Salih Tatlıcı anısına ve onun yardımseverliğini kendi benliklerinde yaşatmak için yapılmıştır.