Uğur ve Nurten Tatlıcı’dan UNICEF’e Destek

Merhum işadamı Salih Tatlıcı’nın eşi Nurten Tatlıcı ile oğulları Uğur Tatlıcı; uluslararası bir yardım kuruluşu olan UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu)’nun özellikle Ukrayna’da sürmekte olan savaştan olumsuz etkilenen çocuklar için organize ettiği “For Every Child in Danger (Tehlikedeki Her Çocuk İçin)”yardım kampanyasına bağışta bulundu.

Savaşların en büyük mağdurları masum çocuklardır

Bağışla ilgili olarak Uğur Tatlıcı; “Savaşların en büyük mağduru çocuklardır. Savaşlarda masum çocuklar hayatlarını olumsuz etkileyen gözyaşı, korku, şiddet ve acıyla karşılaşırlar. Bütün bu acı olaylara medya aracılığı ile şahit olmak bütün vicdan sahibi insanlar gibi bizim de içimizi derinden sızlatıyor. Hiçbir olay çocukların hayatlarını karartmanın gerekçesi olamaz. Sevgi ve huzurun hakim olduğu savaşsız bir dünya herkesin ama en çok da çocukların hakkı. Biz de annemle birlikte savaştan mağdur olan Ukrayna halkı için Türk Kızılay’ı ve “Uluslararası Kızılhaç Komitesi”’ne destek vermiştik. Bu def’a da UNICEF’in Ukrayna’daki çocuklar için organize ettiği yardım kampanyasına destek verdik. Bu vesileyle diplomatik gayretlerin biran önce olumlu bir şekilde sonuçlanarak, savaşın sona erip, barışın sürekli olarak sağlanması temennimizi de yineliyoruz.” dedi.

UNICEF – Her Çocuk İçin

UNICEF‘in açılımı, ‘Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’ ‘dur. Birleşmiş Milletlere bağlı olarak görev üstlenir. Buradaki temel görev ise çocukların hak ve hukukunu korumak, onları zor durumdan kurtarmak ve maddi manevi destek olmak şeklinde ifade edilebilir. UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu), her çocuğun, özellikle de en zor ve dışlanmış durumda olan çocukların yaşatılması, korunması ve gelişimi için çalışır. 156 Ülke Ofisi ve 34 Milli Komitesi ile 190 ülkede güçlü bir varlığa sahiptir. UNICEF‘in çalışmalarını sürdürdüğü öncelikli alanlar Eğitim, Çocuk Koruma, Sosyal Koruma, Gençlerin Katılımı ve Temel İhtiyaçlardır. Ayrıca, gerekli olduğu durumlarda Su, Sanitasyon ve Hijyen (WASH) ile Sağlık ve Beslenme alanlarında da müdahalelerde bulunulmaktadır. Çok sayıda dünya ülkeleri tarafından imzalanmış bulunan Çocuk Hakları Sözleşmesi doğrultusunda faaliyet gösteren UNICEF, çocuk haklarına kalıcı, etik ilkeler olarak yerleşiklik kazandırmak ve çocuklara yönelik davranışları çocuk hakları doğrultusunda uluslararası standartlara kavuşturmak amacıyla çaba göstermektedir. Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavramdır.