Salih Tatlıcı Vakfı; 1832 yılında kurulan, iki yüzyıla yaklaşan tarihi boyunca insana saygı ve hizmet anlayışından uzaklaşmadan ülkemizin bir çok yerinden gelen hastaları tedavi etmiş, yaşlı, yetim ve öksüzleri barındırmış olan İstanbul’daki ermeni cemaatine bağlı asırlık “Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı” ’na bağışta bulundu.
Sosyal Sorumluluk Bilinciyle Faaliyet Gösteren Asırlık Kurumlarımız Desteklenmeli
Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Gelişmiş tıbbi hizmeti aynı ölçüde gelişmiş sosyal sorumluluk bilinci içinde sunarak hasta, hasta yakını, çalışan güvenliği ve memnuniyetini sürekli olarak arttırarak, sunulan hizmetin insan, doğa, hayvan sağlığı üzerindeki tüm olumsuz etkilerini engelleyecek önlemleri alarak toplumumuza hizmet sunan asırlık “Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı”’na destek olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.
Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı
Türkiye’nin en köklü ve deneyimli hastanelerinden biri olan Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi; Kazaz Artin Amira Bezciyan’ın önderliğinde, dönemin önde gelen ermeni cemaati mensuplarının girişimleri ve destekleri ile kurulmuştur. Osmanlı Sultanı II. Mahmut Hazretleri’nin fermanı ile 1832 yılında kurulan Hastane, inşaat ve donanım çalışmalarını 31 Mayıs 1934 tarihinde tamamlayıp hizmet vermeye başlamıştır. Güvenirlik ve sosyal sorumluluk, bütün bu süre içinde Hastane çalışmalarına yön veren ana prensipler olarak belirginleşmiştir. Kuruluş amaçlarına titizlikle bağlı kalan, insana saygı ve hizmet anlayışından uzaklaşmadan etik değerleri korumak için büyük özen gösteren Hastane, teknolojik gelişmeleri de çok yakından takip etmiştir. Surp Pırgiç Hastanesi hem tarihi kimliğini korumayı, hem de baş döndürücü bir hızla gelişen teknolojik yenilikleri kendi bünyesinde uyarlamayı başaran bir hastanedir.
Bu alanda belirtilen bağışlar ve yardım projeleri, vakfımızın kurucusu Nurten Tatlıcı ve onun değerli oğlu Uğur Tatlıcı tarafından, 2009 yılında ebediyete uğurladıkları, ismi vakfımız ile yaşamaya devam eden yardımsever insan merhum Salih Tatlıcı anısına ve onun yardımseverliğini kendi benliklerinde yaşatmak için yapılmıştır.