22 Nisan “Uluslararası Toprak Ana Günü” Kutlu Olsun

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 2009 yılında aldığı kararla 22 Nisan’ı “International Mother Earth Day”  (Uluslararası Toprak Ana Günü) olarak belirledi. Bu vesileyle Vakfımız; dünyanın doğal ortamının bozulmasını durdurmak ve insanın doğayla uyumlu bir şekilde yaşadığı bir gelecek oluşturmak için 60 yıldır 100’e yakın ülkede faaliyet gösteren Dünyanın önde gelen koruma kuruluşu olan Dünya Doğayı Koruma Vakfı (World Wide Fund for Nature ya da kısaca WWF)’na bağışta bulundu. Bağışla ilgili olarak vakıf yönetiminden Vakfımıza teşekkür mektubu sunuldu.

Hepimiz İçin Daha İyi Bir Gelecek Yaratmak İçin Harekete Geçmeliyiz Ve Hemen Harekete Geçmeliyiz.

Bağışla ilgili olarak Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tatlıcı; “Toprak Ana ile ilişkileri onarmak insanlığın tüm zorluklarının anasıdır. Yediğimiz gıda, soluduğumuz hava ve içtiğimiz su için doğaya bağımlıyız. Ancak doğal dünyaya kaos getirdik: Gezegenimizi kirlilikle zehirledik, türleri ve ekosistemleri yok ederek ve sera gazı emisyonlarıyla iklimimizi istikrarsızlaştırdık. Bu eylemler doğaya zarar verdiği gibi insanlığa da zarar vermektedir. Birlikte doğayla uyumu yeniden tesis etmeli, sürdürülebilir üretim ve tüketimi benimsemeli ve kendimizi zarardan korumalı, bunu yaparken istihdam yaratmalı, yoksulluğu azaltmalı ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmeliyiz. Salih Tatlıcı Vakfı olarak doğayı ve çevreyi korumak amacıyla üzerimize düşeni her zaman yapmaya devam edeceğiz.”  dedi.

WWFWorld Wide Fund for Nature (Dünya Doğayı Koruma Vakfı)

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (World Wide Fund for Nature ya da kısaca WWF), doğanın zarar görmesini durdurmayı ve verilen zararları onarmayı amaçlayan merkezi İsviçre’de olan uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur. 1961’de WWF (World Wildlife Fund) (Dünya Doğal Yaşamı Koruma Vakfı) olarak kurulan kuruluş, genişleyen çalışma alanıyla adını şimdiki haline değiştirmiştir. WWF; dünya çapında desteklediği 2.000 koruma projesi ve 4.000’e yakın çalışanıyla “dünyanın en büyük çevre kuruluşu” konumundadır. Projelerini 100’ü aşkın ülkede, iklim değişikliği, ormanlar, tatlısular, denizler, türler ve sürdürülebirlik ana başlıkları altında gerçekleştirmektedir. WWF‘nin temel amacı, dünyanın doğal ortamının bozulmasını durdurmak ve insanın doğayla uyumlu bir şekilde yaşadığı bir gelecek oluşturmaktır.